avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - minor

am o sentinta de divort in care la un minor s-a stabilit domiciliul la tata in Germania iar la celalalt minor la mama in Romania. Intrebarea este: Tatal daca vine cu minora in Romania mai are nevoie de acordul fostei sale sotii la granita , pentru a trece minora inapoi in Germania. Este o situatie mai complicata caci fosta sotie il tot santajeaza cu bani...Va multumesc!
Cu siguranta ca va raspund la intrebare.
Este cel mai sigur sa sunati ca ei.

Aveti si un numar de telefon.
Puteti trimite si e-mail si veti primi raspuns.
Este bine sa aveti si un raspuns scris de la ei.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc mult!!!!!!!!!!!!!!!!!! Am sa incerc sa le trimit e mail insa le voi trimite pe email si sentinta civla scanata . Poate imi vor raspunde! Oricum am sa ma sredez si oficial pentru ca clientul meu sa nu intampine vreo problema la granita...
Va raspund la e-mail dar sa si sunati dupa ce trimiteti.
Sa scanati si sa trimiteti hotararea ca sa o analizeze in concrey.
Editat
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Sa introduc o actiune civila pe instanta de incredintare exclusiva a minorei catre tata si a minorului catre mama?

nu se justifica o astfel de actiune si nu veti obtine.
Autoritatea parinteasca se exercita de numai un parinte in cazuri grave.. alcool, droguri, violenta.. nu e cazul. N-o sa exercite autoritatea parinteascca singur doar ca nu are acordul mamei pt a iesi din tara,.
In caz ca la frontiera vi se zice ca aveti nevoie ( tel 021 9590), puteti obtine in instanta pe calea ordonantei presedintiale suplinirea acordului mamei fara probleme.

Va multumesc mult. Am sa incerc si am sa revin cu rezultatele demersurilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Deplasare copil minor mihaisuciugabriel91 mihaisuciugabriel91 Buna ziua, as dori un raspuns corect pentru urmatoarea intrebare.... Copilul minor de 14 ani isi desfasoara studiile in Germania unde locuieste impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Autoritate unica sau....? Martonze Martonze \"Avand in vedere intelegerea parintilor si concluziile referatului de ancheta sociala, instanta constata ca mama a fost parintele prezent constant in viata ... (vezi toată discuția)