avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie de la o societate comerciala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie de la o societate comerciala

Reprezint o agentie imobiliara care a intermediat inchirierea unui imobil intre o societate comerciala si o persoana fizica.
Intre agentie si societatea care a inchiriat exista un contract de comision si a fost emisa o factura.
Problema este ca atat contractul cat si factura au fost semnate de reprezentantul firmei (care a incheiat si contractul de inchiriere) dar nu au stampila societatii.
Va rog sa-mi spuneti daca pot recupera suma datorata.
Multumesc,
Adrian
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 18:51, 12 Mai 2009
In principiu da....
Trebuie insa sa verificati inainte de toate daca acel reprezentant al societatii avea sau nu drept de reprezentare astfel incat semnatura lui sa oblige societatea.
Va trebui insa sa mergeti pe calea actiunii comune tind sa cred caci nu prea indepliniti conditiile pentru a uya de somatia de plata. Sigur .. presupune taxa de timbru corespunzatoare.
aveti idee cum pot afla daca persoana putea reprezenta firma sau nu. Trebuie sa stiti ca acesta a semnat si contractul de inchiriere. Multumesc
V-as sugera sa solicitati de la oficiul registrului cometului un constatator al societatii respective pentru a vedea daca cel care a semnat are cumva calitatea de administrator al societatii, caz in care ati rezolvat problema.
Daca nu reusiti nimic in acest fel ati putea incerca sa aflati informatii prin procedura concilierii. Sigur .. daca vor raspunde invitatiei dvs.
Apoi desigur ... metodele mai putin ... uzuale.
Trimiteti sc o notificare, incercati o conciliere si apoi va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit pe baza facturilor emise Generalul13 Generalul13 Doresc sa recuperez de la alta societate un debit rezultat in urma neachitarii unei facturi ce stipula un rest de plata, dupa ce clientul a platit prima ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din facturi neplatite iulian cristian iulian cristian sunt sc cu activitate de comert an grosssssss. livrez marfa unei alte sc cu profil de servicii in transport auto , utilaje si prestari sevicii de reparatii ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita chiriasi gglaza gglaza Buna ziua am urmatoarea problema pe care nu stiu cum s o abordez mai departe : - am avut inchiriata unei firme straine ( CEZ ) o vila , ... (vezi toată discuția)