avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu masina altuia si vinovat necunoscut
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu masina altuia si vinovat necunoscut

Buna ziua ma numesc lucian.Am avut un accident cu maisna unui prieten(care era in dreapta).Accidentul s-a intamplat intr-o curba deosebit de periculoasa.Un sofer a venit din fata cu faza lunga eu am tras mai pe dreapta si am franat pentru a incetini,in acel moment masina a inceput sa derapeze si am intrat in parapet.Soferul cu faza lunga nu cred k a observat si si-a continuat drumul.Masina nu are casco are doar RCA.Exista vre-o posibilitate ca firma de asigurari sa suporte reparatiile sau o parte din ele?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 08:43, 5 Iunie 2009
Cel care plateste: d-ta; prietenul; parintii d-tale sau ai dansului !
Un demon negru ar fi trebuit sa deduca asta.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
nucu$, utilizator
Ma refer care ar fi obligat sa plateasca soferul sau proprietarul?
Vinovatul trebuie sa plateasca.
Stabiliti,impreuna cu prietenul,care au fost motivele care au determinat avarierea,daca in situatia data puteati evita acest lucru...
Pana la urma,sunteti prietenul proprietarului,poate il invinovatiti pe el-de ce nu si-a condus masina?de ce v-ati aflat la locul si momentul nepotrivit?de ce n-a retinut numarul celeilalte masini...
Este greu ce ne cereti,sa fim judecatori.
Discutati cu acesta si gasiti o solutie multumitoare.
dark_Daemon a scris:

Ma refer care ar fi obligat sa plateasca soferul sau proprietarul?

Chiar nu inteleg logica intrebarii:hm:
Ce sa fie obligat sa plateasca?Parapetul poate?
Proprietarul ,desigur,este obligat sa-si repare masina ca sa o poata utiliza.Cel de la volan, este obligat sa suporte imprudenta care a dus la avarierea masinii prin pierderea controlului conducerii.Nu l-a obligat nimeni sa conduca cu o viteza imprudenta, pe timp de noapte,in curba., pe sosea fiind si criblura de piatra.Daca ar fi redus viteza cu 5,10, sau 15 Km/h ,nu se mai producea derapajul scapand de sub control masina.Cu toata orbirea nesimtitului cu faza lunga , nu poate fi considerat singurul vinovat (desi a incalcat regulile de circulatie, nu a fost dovedit),inclusiv prin faptul ca pe aceeiasi criblura, el n-a derapat si si-a vazut de drum(daca avea viteza mai mare, intra pe contrasens si nu mai era cui sa rasundem la intrebari).
Dar pana la obligatia "legala", responsabilitate si obligatie morala nu mai exista?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
nucu$, utilizator
Mai exat ce sa plateasca? Daunele materiale suferite de catre proprietarul masinii care se afla in dreapta Dvs.?

Alte discuții în legătură

Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca CRISTINCA CRISTINCA In urma cu o saptamina,sora mea a avut un accident ,in acel accident a murit ea,viitorul ei sot si un prieten,vinovat de accident a fost prietenul ei deoarece ... (vezi toată discuția)