Am fost oprit de catre o masina de politie pe un bulevard din capitala cu sens unic. Politistul s-a prezentat, mi-a luat actele si m-a intrebat daca stiu ce am gresit. Am precizat cu nu. Mi-a spus ca am trecut pe rosu la ultima intersectie. Nedumerit am spus ca cel mai probabil am trecut pe galben. Politistul a spus ca nu aveam cum sa trec pe galben si mi-a zis sa-l urmez sa imi arate intersectia. Dupa care s-a urcat in masina si a dat cu spatele vreo 200m. Am ramas pe loc cu avariile puse si ma uitam cum masina de politie se indeparteaza. Dupa 5-10 minute, vazand ca nu il urmez, politistul s-a intors. Vadit enervat, a venit si mi-a atras atentia care sunt consecintele trecerii pe rosu. A plecat sa completeze procesul verbal, de data aceasta in masina stationara. Dupa 30 minute, a venit sa ma intrebe daca am observatii. Am explicat ca vreau sa scriu la observatii exact ce s-a intamplat (incursiv incursiunea masinii de politie in necunoscut). S-a enervat si mai tare si m-a pus sa semnez procesul asa cum este. Am refuzat, mi-a dat o dovada si a plecat.
Constituie aceasta intamplare viciu de procedura? Am sanse sa castig o eventuala contestatie a amenzii in instanta?
Nu aveti dreptul legal de a completa rubrica mentiuni a procesului verbal intocmit de politist, insa obiectiunile/mentiunile dvs. cu privire la situatia de fapt relatate verbal trebuiesc obligatoriu completate de politist pe scurt in 2-3 randuri cat ii permite aceasta rubrica a procesului verbal.
Probabil a facut mentiunea ca refuzati sa semanti si urmeaza sa primiti procesul verbal la adresa de domiciliu, iar de la data primirii aveti 15 zile termen de contestare.
Amenda rutiera
Ionut_Gabriel
Buna seara,astazi am oprit pentru cateva minute in rondul de la Piata Romana,la nici 1 minut vine o doamna politist,imi cere documentele si imi face proces ... (vezi toată discuția)