avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda rutiera

Buna ziua,

Am fost oprit de catre o masina de politie pe un bulevard din capitala cu sens unic. Politistul s-a prezentat, mi-a luat actele si m-a intrebat daca stiu ce am gresit. Am precizat cu nu. Mi-a spus ca am trecut pe rosu la ultima intersectie. Nedumerit am spus ca cel mai probabil am trecut pe galben. Politistul a spus ca nu aveam cum sa trec pe galben si mi-a zis sa-l urmez sa imi arate intersectia. Dupa care s-a urcat in masina si a dat cu spatele vreo 200m. Am ramas pe loc cu avariile puse si ma uitam cum masina de politie se indeparteaza. Dupa 5-10 minute, vazand ca nu il urmez, politistul s-a intors. Vadit enervat, a venit si mi-a atras atentia care sunt consecintele trecerii pe rosu. A plecat sa completeze procesul verbal, de data aceasta in masina stationara. Dupa 30 minute, a venit sa ma intrebe daca am observatii. Am explicat ca vreau sa scriu la observatii exact ce s-a intamplat (incursiv incursiunea masinii de politie in necunoscut). S-a enervat si mai tare si m-a pus sa semnez procesul asa cum este. Am refuzat, mi-a dat o dovada si a plecat.
Constituie aceasta intamplare viciu de procedura? Am sanse sa castig o eventuala contestatie a amenzii in instanta?

Multumesc,
Mihnea Ion

Cel mai recent răspuns: CatalinEu , utilizator 11:20, 8 Iulie 2014
Nu aveti dreptul legal de a completa rubrica mentiuni a procesului verbal intocmit de politist, insa obiectiunile/mentiunile dvs. cu privire la situatia de fapt relatate verbal trebuiesc obligatoriu completate de politist pe scurt in 2-3 randuri cat ii permite aceasta rubrica a procesului verbal.
Probabil a facut mentiunea ca refuzati sa semanti si urmeaza sa primiti procesul verbal la adresa de domiciliu, iar de la data primirii aveti 15 zile termen de contestare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pe culoarea rosie mntrzvn mntrzvn Buna ziua, in aceasta dimineata mi-a fost suspendat permisul pentru ca am trecut pe rosu defapt era galben.Asa, deci veneam din spre gara de Sud bulevard drept ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara,astazi am oprit pentru cateva minute in rondul de la Piata Romana,la nici 1 minut vine o doamna politist,imi cere documentele si imi face proces ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul pentru trecere pe rosu, am proba ... cdanisor cdanisor Mi-a fost suspendat permisul pentru trecere pe rosu, am proba video ca semaforul era galben, i-am aratat-o agentului la fata locului (el era in intersectie nu ... (vezi toată discuția)