avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... vreau sa dau in judecata statul italian
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

vreau sa dau in judecata statul italian

Buna ziua ,mama mea a decedat in Italia,locuia acolo a muncit acolo legal,in ultimul an s a imbolnavit de cancer la plamini si a decedat in martie anul acesta .eu in decembrie m am dus la ea ,sa am grija de ea pt ca deja facea crize de epilepsie.din pacate acolo,nu mi s a dat dreptul la rezidenta cerindu mi se 5200 euro ca sa mi se faca rezidenta ,de fapt fiind un fel de asigurare ca am din ce ma intretine cat stau acolo.m am dus insotita de fetita mea de 5 ani,ni s au cerut 5 200 euro de persoana.eu m am dus la primarie unde se dadea dreptul la rezidenta cu certificatujl medical din care reiesea ca mama are dreptul la asistenta si poate fi un membru al familiei.intr un final am fost nevoita sa parasesc italia ,copilul meu nu avea dreptul la asistenta medicala si sufera de astm.la doua saptamini dupa ce am plecat mama a cazut in urma unei crize epileptice a fost gasita dupa 2 ore in bucatarie ,dusa la spital dar din pacate a decedat .mama mea nu murea daca eu eram acolo.vreau sa dau in judecata statul italian prin CEDO pentru ca nu i au respectat drepturile mamei la viata,dar nu stiu in ce articol se incadreaza situatia mamei,care desi a platit taxe ,mii de euro,nici macar nu a beneficiat de ajutor de inmormintare ,am tinut o in morga 3 saptamini ,pina am facut rost de banii necesari inmormintarii in romania. va multumesc si astept un sfat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
simo77, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:50, 5 Iulie 2014
Formal, daca nu ati inaintat la timp procese in instantele de judecata italiene, CEDO nu poate face nimic. CEDO intervine abia dupa ce ati epuizat toate caile normale de judecata la nivel national. CEDO nu judeca statele la modul abstract, ci judeca incalcari ale drepturilor prevazute de Conventia Europeana de catre instantele nationale de judecata.

Analizand ca substanta (pe fond), problema se pune daca expulzarea dvs. a fost legala sau ilegala, nu cred ca puteti cere daune pentru ca nu ati putut fi de fata cand mama dvs. a facut o criza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia de la haga cu privire la rapire internationala de minori cipyyy2000 cipyyy2000 Casatoriti in Romania am emigrat in Italia in 2010 impreuna cu copilul.In 2012 sotia a fugit impreuna cu copilul(noaptea)de la domiciliul din Italia fara ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodiei de catre tata varvea varvea Buna seara, sunt domiciliat in italia.am un copil de 5 ani,nascut in italia, cu o persoana(romanca), cu care am fost in concubinaj,deci nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Romani, casatoriti in romania , divort in italia hipnotyyk hipnotyyk BUNA ZIUA Am o problema mai deosebita spun eu ! Sunt casatorit in Romania cu o romanca si am un baietel de 4 ani , nascut in Romania si el. Din pacate relatia ... (vezi toată discuția)