Buna ziua!
Aseara in jurul orelor 2.00 AM am intrat in incinta unui cazino ,cu gandul de a juca la pacanele!Zis si facut,am jucat am jucat,pana cand pe masuta din dreptul aparatului meu am dat de un telefon mobil,din greseala,nu l-am vazut de cand am intrat,am terminat de jucat punctele,l-am luat si am plecat acasa!Azi m-a sunat pagubitul,care aseara era in sala,juca la alte aparate si mi-a zis sa-i aduc telefonul,administratorul cazinoului aratandu-i intre timp inregistrarile video si implicit cine i l-a luat!I-am dus telefonul si a zis sa-i dau 2 milioane pana maine la 8,ca de nu se duce sa depuna plangere la politie!Mi-am cerut scuze,dar nu s-a lasat induplecat,stiu ca am gresit!Ce sa fac?Care ar fi urmarile?Am 26 de ani,cazier curat si slab de inger,va rog frumos sa-mi dati un raspuns!
De ce credeti ca pentru mine medierea ar fi utila? :) Sa fac ce acolo? Sa ma impac cu cine? .
Pagubitul a zis ca daca nu ii da o suma de 200 de ron atunci ii face plangere la politie!
Cum credeti ca s-ar impaca la mediere? Ii da in fata mediatorului suma de 200 de ron si il mai plateste si pe mediator ? Chiar sunt curioasa daca pagubitul ii va face plangere la politie . Eu am inteles ca cel care a luat telefonul nu este dispus sa dea banii.
Nu doresc sa comentez nimic legat de banii publici .
O sa vin ca o precizare la ceea ce a spus dl. avocat. kyrakyra_65, sunteti una dintre acele persoane care considera medierea inutila, alaturi de dvs. fiind alte zeci de mii de persoane. Din pacate, asta este cea mai mare greseala a sistemului juridic din Romania, faptul ca orice fapta nesemnificativa ajunge in instanta. Ganditi-va ce ar insemna ca mai mult de 30-40% din cazuri sa se rezolve prin mediere? Sa existe doar un prim termen si atat...
Zilele acestea am posibilitatea de a ajuta la arhiva civila din cadrul unei judecatorii. (bine, am prins-o si pe cea mai aglomerata). Credeti-ma, nu ati vrea sa stiti ce este acolo, mii de dosare, dintre care, alte cateva mii se puteau rezolva foarte usor la mediere.
CryTeK... aveti dreptate . Nu o consider inutila , dar depinde de interesul fiecaruia , de cauza si de bani . Cred ca in unele cazuri ( penale) te poti impaca cu victima la politie si uneori in instanta . In cazurile civile cred ca poti ajunge la o intelegere la un mediator. Eu am realizat ca un divort la un notar este mai scump decat un divort in instanta , iar informarea de mediere anul trecut era obligatorie.