avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua.... În data de 11.07.2020, s a furat o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua.... În data de 11.07.2020, s a furat o bicicleta ...

Bună ziua.... În data de 11.07.2020, s a furat o bicicleta a unui domn, și dannsu când a depus plângere nu s a constituit doar parte vătămată, ci și parte civilă însă l am cautat și am vb cu mama lui.. I am zos ca am banii de despăgubire, mi a cerut nr l am dat a zis ca ma suna, însă dacă domnul s a constituit parte civilă, cum pot altfel sa ii achit, ca a fost și în instanta dar nu dau deloc.. I am trimis invitate pe 18.08.2020, si azi mi a trimis-o înapoi....ce se va întâmpla în situația în care el s a declarat parte civilă și nu am reușit sa dau de dansu
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:00, 4 Septembrie 2020
Buna ziua,
Inseamna ca nu doreste impacarea si vrea sa mearga mai departe cu plangerea penala...
Incercati sa va impacati cu dumnealui, sa retraga plangerea pentru furt pentru ca, daca nu face asta, o sa fiti judecat/a pentru furt..
S-a constituit parte civila pentru a recupera dauna produsa, pretul bicicletei..., de la dvs. pentru a nu face asta printr-un alt proces civil...
Adica sa inteleg ca exista posibilitatea sa si recupereze bani dar cine i a furat bicicleta, tot sa fie condamnat, chiar daca ii dau banii pe prejudiciu?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Mary...., utilizator
Da, daca nu doreste impacarea si retragerea plangerii.
Nu ar strica sa aveti o discutie cu un avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dacă v-am furat poșeta, dar m-ați prins, și recuperat banii, tot un hoț sunt, nu? E logic. Rămâne să încercați să vă împăcați, păgubașul are dreptul legal, și chiar și moral zic eu, să fie despăgubit, despăgubire însemnând nu numai recuperarea valorii obiectului ci și alte pagube, cum ar fi stresul, etc.

Mary.... a scris:

Adica sa inteleg ca exista posibilitatea sa si recupereze bani dar cine i a furat bicicleta, tot sa fie condamnat, chiar daca ii dau banii pe prejudiciu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt bicicleta - piese schimbate tynatwine tynatwine Mi s-a furat bicicleta in 9.06 . Nu eram eu cu ea in momentul furtului. Persoana respectiva a dat declaratie la politie. Ieri au gasit bicicleta, dar piesele ... (vezi toată discuția)
Ajutor astept raspuns urgent - am luat poseta unei prostituate si am fost prins, ce pot pati? ionut505 ionut505 buna ziua.ma numesc ionut am 24 de ani am luat poseta unei prostituate a sunat la politie ma-u prins ma-u amprentat mi-au dat drumu am returnat poseta am dat ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale Mariakilburger Mariakilburger Nepotul meu a furat o bicicleta, fiind in stare de ebrietate. Proprietarul a sunat la 112 si in fata politiei el a recunoscut furtul. In momentul de fata se ... (vezi toată discuția)