avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare sume necuvenite
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare sume necuvenite

Am fost pensionat la limita de varsta din luna Februarie 2011. La aprobarea dosarului de pensie s-a tinut cont si de certificatul de revolutionar pe care il detineam legal conform legii 341/2004. In luna februarie 2014, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie certificatul de revolutionar a fost anulat. Conform drepturilor din legea 341/2004 am beneficiat de o reducere de 5 ani din varsta de pensionare.
In luna iunie 2014 am fost instiintat de Casa de Pensii Judeteana , ca incepand cu luna iunie 2104 mi s-a anulat certficatul de revolutionar.
Casa de Pensii Judeteana mi-a adus la cunostinta ca va trebui sa restitui drepturile banesti incasate in perioada 2011-2014 reprezentand pensie pentru limita de varsta si indemnizatie reparatorie de 0,6, deoarece in urma anularii certificatului de revolutionar nu mai beneficiez de acea reducere de 5 ani si nici nu ma mai incadrez la pensie cu limita de varsta.
Tinand cont de faptul ca pana in luna iunie 2014 am detinut legal certificatul de revolutionar, este legal sa mi se retina sumele incasate pe ultimii trei ani ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:07, 7 Iulie 2014
Dați-ne mai multe amănunte despre litigiul soluționat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Cine l-a declanșat și ce obiect a avut? Scrieți aici dispozitivul din hotărâre (ce urmează după ”pentru aceste motive, in numele legii hotărăște” ), fără date personale. Dacă există o hotărâre și a unei curți de apel, scrieți și dispozitivul acesteia.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume necuvenite DRAGOMIRVIRGIL DRAGOMIRVIRGIL Am fost pensionat la limita de varsta din luna Februarie 2011. La aprobarea dosarului de pensie s-a tinut cont si de certificatul de revolutionar pe care ... (vezi toată discuția)
In anul 2012 se acorda coeficientii prevazuti in legea nr. 341/2004? dllupascu dllupascu coeficientul de 0.6 adaugat la pensie ptr. limita de varsta, se mai acorda incepand cu 2012 ? (vezi toată discuția)
Idemnizatie revolutionar jhonybear jhonybear Buna ziua, as dori sa stiu daca: un revolutionar cu certificat de LUPTATOR REMARCAT PRIN FAPTE DEOSEBITE, reinnoit in iunie 2010, fara nici un venit, care nu ... (vezi toată discuția)