avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prejudiciu - confiscarea bunurilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prejudiciu - confiscarea bunurilor?

Buna seara. Un prieten a fost condamnat la inchisoare (se afla in detentie acum) si are un prejudiciu de 10.000 de euro catre stat (nu s-a constituit parte civila). Singurul bun pe care il are in proprietate este un teren arabil de aprox. 700mp pe care il detine impreuna cu mama sa in proprtie de 50-50%. Intrebarea este: poate statul sa ii confiste jumatate din acest teren pentru a scadea din valoarea prejudiciului? Daca da, mai poate face acum ceva? De exemplu un act de donatie catre mama sa? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AndreeaAdam , utilizator 00:39, 8 Iulie 2014
Daca nu s-a informat mai demult acum e praf.
Nu mai are ce sa faca.
O sa piarda tot ce are...si e legal asa...
terenul nu valoreaza mare lucru 1 euro / mp. Cum se va face impartirea? Mama sa va ramane cu jumatatea ei?
Fiecare are cote parte.
Se va vinde probabil la licitatie daca nu se achita banii.

Ziceti insa ca statul nu s-a constituit parte civila...
Nu s-a constituit parte civila. Este vorba despre un dosar de frauda pe internet fara parte civila. Prejudiciul vreo 12.000 euro. Inculpatul este obligat sa plateasca prejudiciul. M-am informat mai bine si este vorba despre teren arabil de 7000 mp, cumparat cu 1 RON /mp. Poate familia sa faca ceva acum ca sa nu se confiste? De exemplu sa achite statului contravaloarea acelei jumatati de teren. Pe teren el este coproprietar cu mama sa. Banuiesc ca statul nu poate confisca si jumatatea mamei. Deci ce se face? Se parceleaza terenul si se vinde jumatate? Sau cum? Ca nu inteleg...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din indiviziune+delimitare cota dorita andra11970 andra11970 Buna ziua! Doresc sa-mi spuneti si mie ce pot face sa nu am probleme mai tarziu deoarece nu stii ce-ti ofera viata si orice act se poate ataca , as dori un ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan achizitionat anul 2004- act fals prezentat de proprietar catalina45 catalina45 in anul 2004 mama mea a cumparat 300 mp patrati inafara orasului . Proprietarul ne a prezentat un act fals de care am aflat mai tarziu. I am spus sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Documentatie in vederea primirii autorizatiei de construire dlorelai dlorelai Buna seara, Am un teren extravilan arabil, cu suprafata de 3000 mp, deschidere de 19m, in comuna Berceni Ilfov, intr-o zona in continua dezvoltare ... (vezi toată discuția)