Buna ziua,
Parintii mei au divortat in urma cu 13 ani,partajul a fost de comun acord si tatal meu a cumparat jumatatea mamei din apartamentul pe care il aveau impreuna,la doi ani dupa divort tatal meu a cunoscut o doamna cu care a stat in concubinaj pana anul trecut cand a decedat(mentionez ca in toti acesti ani aceasta ea nu a investit nici un ban in apartamant,foarte rar a contribuit la facturi si au fost despartiti de mai multe ori,de fiecare data fiind data afara de tatal meu din apartament-sunt martori in acest sens),dupa decesul tatalui meu a plecat de buna voie din apartament,dar si-a lasat in mod intentionat niste haine in el,eu am facut succesiunea,cerificatul de unic mostenitor,am suportat in totalitate cheltuielile/traditiile pentru inmormantare si acum achit o descoperire de card pe care tatal meu o avea(asigurarea nu a aprobat despagubirea).Am chemat-o sa isi I-a hainele nu a vrut sa vina,i le-am luat cu martori si trimis la o ruda pt ca am vrut sa inchiriez apartamentul(eu avand deja o locuinta cumparata prin credit-codebitor tatal meu),acum m suna in continuu,merge la toate cunostintele si ma vorbeste urat,ma ameninta ca se duce la politie ca I-am atins hainele,sustine ca a mers la un avocat si ca are dreptul la jumatate din bunurile tatalui si imi cere jumatate din chirie ca sa ma lasa in pace,va rog sa ma ajutati cum sa fac sa nu ma mai deranjeze si sa inteleaga ca nu are nici un drept.
Multumesc,
NU, în relațiile de concubinaj nu există drept la moștenire.Este posibil însă ca doamna să fi făcut ceva investiții în imobil, să-ș fi adus contribuția la sporirea valorii imobilului.
Desigur , va trebui să demonstreze acest lucru în cazul în care va inția o acțiune.
Sfatul meu este să rămâneți la calea amiabilă, totuși.
nu a investit nimic(sunt martori in acest sens),ea la randul ei are un apartament unde si-a investit banii ,a facut si mai multe credite in acest sens(este restanta acum)+pentru a isi ajuta copii din prima casatorie,Tatal meu a pus conditia asta la inceputul relatiei,sa nu fie "la comun" cu banii si sa nu se casatoreasca,si a asa a fost,nu s-au casatorit si niici nu a avut devoie de suportul ei financiar.