avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unicul copil versus concubina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unicul copil versus concubina

Buna ziua,
Parintii mei au divortat in urma cu 13 ani,partajul a fost de comun acord si tatal meu a cumparat jumatatea mamei din apartamentul pe care il aveau impreuna,la doi ani dupa divort tatal meu a cunoscut o doamna cu care a stat in concubinaj pana anul trecut cand a decedat(mentionez ca in toti acesti ani aceasta ea nu a investit nici un ban in apartamant,foarte rar a contribuit la facturi si au fost despartiti de mai multe ori,de fiecare data fiind data afara de tatal meu din apartament-sunt martori in acest sens),dupa decesul tatalui meu a plecat de buna voie din apartament,dar si-a lasat in mod intentionat niste haine in el,eu am facut succesiunea,cerificatul de unic mostenitor,am suportat in totalitate cheltuielile/traditiile pentru inmormantare si acum achit o descoperire de card pe care tatal meu o avea(asigurarea nu a aprobat despagubirea).Am chemat-o sa isi I-a hainele nu a vrut sa vina,i le-am luat cu martori si trimis la o ruda pt ca am vrut sa inchiriez apartamentul(eu avand deja o locuinta cumparata prin credit-codebitor tatal meu),acum m suna in continuu,merge la toate cunostintele si ma vorbeste urat,ma ameninta ca se duce la politie ca I-am atins hainele,sustine ca a mers la un avocat si ca are dreptul la jumatate din bunurile tatalui si imi cere jumatate din chirie ca sa ma lasa in pace,va rog sa ma ajutati cum sa fac sa nu ma mai deranjeze si sa inteleaga ca nu are nici un drept.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:05, 11 Iulie 2014
NU, în relațiile de concubinaj nu există drept la moștenire.Este posibil însă ca doamna să fi făcut ceva investiții în imobil, să-ș fi adus contribuția la sporirea valorii imobilului.
Desigur , va trebui să demonstreze acest lucru în cazul în care va inția o acțiune.
Sfatul meu este să rămâneți la calea amiabilă, totuși.
nu a investit nimic(sunt martori in acest sens),ea la randul ei are un apartament unde si-a investit banii ,a facut si mai multe credite in acest sens(este restanta acum)+pentru a isi ajuta copii din prima casatorie,Tatal meu a pus conditia asta la inceputul relatiei,sa nu fie "la comun" cu banii si sa nu se casatoreasca,si a asa a fost,nu s-au casatorit si niici nu a avut devoie de suportul ei financiar.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
andadaniela, utilizator
Daca va da in judecata va angajati avocat si eu zic ca nu veti avea probleme daca va aparati bine.
Daca nu va da in judecata nu e nicio problema.

Referitor la haine trebuia sa ii faceti o notificare...
Nu mosteneste nimic , incearca doar sa va intimideze si sa va "stoarca "niste bani .
Daca mai insista, sunteti in drept sa ii faceti plangere la politie pt hartuire si se linisteste.
Ati avut noroc ca a plecat din casa de bunavoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act doveditor pentru bani Miruna20 Miruna20 Buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra. Tatal meu mi-a dat mie si viitorului sot un apartament. In momentul de fata nu suntem casatoriti, doar in descursul ... (vezi toată discuția)
Partaj Bratiloveanu Nicolae emilian Bratiloveanu Nicolae emilian bunaziua am fost in concubinaj 3 ani dupaceia mam casatorit un an si ceva acum a bagat divortul de mine in acei 3 ani am cumparat o casa pe numele ei asi dori ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobândite de concubini Kathyp Kathyp Am avut o relatie de concubinaj de 4 ani si jumatate, anul trecut de Craciun mi-a cumparat inelul de logodna...ne-am despartit recent, minora a ramas la mine ... (vezi toată discuția)