avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Act doveditor pentru bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Act doveditor pentru bani

Buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra. Tatal meu mi-a dat mie si viitorului sot un apartament. In momentul de fata nu suntem casatoriti, doar in descursul acestui an. Parintii viitorului sot, doresc sa ne dea in avans o suma de bani din care sa ne renovam apartamentul dat de tatal meu. In momentul de fata acel apartament apartine tatalui meu impreuna cu verisioara sa care este plecata in strainatate si doreste sa o despagubeasca. Parintii sotului nu accepta sa ne dea banii fara un act cum ca apartamentul este pe numele nostru. In momentul de fata aceasta procedura nu se poate face deoarece nu poate sa dea asa rapid de verisoara care este plecata si dorim sa facem un act notarial intre tatal meu si viitorul sot cum ca sa dat o suma de bani pentru renovarea apartamentului. Am luat legatura cu un notar si mi-a comunicat ca nu se poate face act notarial, doar un act la avocat. Ma puteti ajuta cu aceasta informatie? Care sunt procedurile?

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:30, 21 Ianuarie 2016
Cel ce suporta costurile renovarii sa obtina facturi de materiale si manopera.Toate imbunatatirile vor spori valoarea acelui apartament si investitorul va avea un drept de creanta pt. suma investita.
Eu zic sa mergeti la un avocat sa va intocmeasca un act in care sa stipuleze:
Cine doneaza , ce suma ,pt cine sau pt ce se da suma respectiva etc.
Eventual sa puneti si martori.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
ContSters344547, utilizator
Notarul ori nu stie ori nu a vrut sa se implice, mergeti la un alt notar si cereti sa redacteze un act notarial de imprumut sau donatie in care sa se arate scopul, destinatia, suma ,imrumutatii(donatarii) etc.
Banii pe care ii veti primi de la viitorii socri vor fi sub forma de donatie sau de imprumut? Se poate face la notar un act de donatie. La fel de bine si tatal dvs va poate dona apartamentul numai in nume propriu astfel incat in cazul unui divort sa il despagubiti pe sot cu suma donata de parintii lui si nu cu jumatate din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Donație în favoarea unui singur soț? Ssarmiss Ssarmiss Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele: 1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani ... (vezi toată discuția)
Drept egal casa parintilor Selenna Selenna Buna seara am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. Suntem 3 frati si Casa parintilor necesita o mare renovatie care este destul de costisitoare. Eu asi ... (vezi toată discuția)