avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta succesiune

Va adresez o intrebare in legatura cu o succesiune:
- este legal sa se dezbata o succesiune dupa bunic in cazul in care nu mai exista copii bunicului in viata, iar nici nepotii nu au facut succesiunea dupa parintii lor decedati?
Cu alte cuvinte rudele mele vor sa dezbata o succesiune dupa bunicul nostru, in cazul in care eu si mama nu am facut succesiunea dupa tatal meu decedat care era fiu a-l bunicului!
Intrebarea este:
- putem beneficia de succesiunea dupa bunic daca nu am facut la randul nostru succesiunea dupa tatal meu?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: nmbcatega2 , utilizator 14:16, 8 Iulie 2014
Buna ziua,
Se poate dezbate succesiunea de pe bunic. Masa succesorala se va imparti in atatea parti egale (daca bunica nu mai traieste nici ea si nu exista testamente) cati copii a avut bunicul.
Nepotii (in speta dumneavoastra) veniti la mostenirea bunicului prin reprezentarea tatalui dumnevoastra decedat.
Dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui dumneavoastra decedat este o alta chestiune si nu are legatura cu dezbaterea succesiunii de pe bunic.
Multumesc frumos.
De la notar ni-i se sugereaza ca nu pot face succesiunea pe motiv ca noi nu am facut succesiunea dupa tata, cu toate ca averea tatalui nu este compusa doar din bunuri mostenite de la bunic, la care mostenitori sunt doar eu si cu mama mea!
Singurele lucruri care se dezbat dupa bunic sunt doua terenuri extravilane agricole!
Deci nu este nevoie sa facem si noi succesiunea dupa tata obligatoriu, si lucrul asta nu ingredeste procesul de succesiune dupa bunic!
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
nmbcatega2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters369458 ContSters369458 Cum se imparte averea bunicilor decedati, in conditiile in care tatal meu nu mai traieste, ci doar mama, sora mea si cu mine, ca singurii mostenitori? La ... (vezi toată discuția)
Realizarea succesiunii la 7 ani dupa deces adi2004 adi2004 Buna ziua, Bunica mea a decedat in anul 2008 si a lasat prin testament ca toata mosterirea sa revina in cote aproximativ egale celor doi nepoti si celor doi ... (vezi toată discuția)