avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Nelamurire clauza intr-un contract cu un avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Nelamurire clauza intr-un contract cu un avocat

Buna ziua , tocmai s-a incheiat un proces si am primit 6 luni cu suspendare.Ideea este ca eu cu avocatul am scris in contract la sectiunea "alte clauze" sau ceva asemanator ca daca procesul se incheie favorabil o sa-i mai dau inca 2000ron.Problema este ca el mi-a explicat ca daca procesul se incheie fara daune si daca ma declara instanta nevinovat deci daca nu iau nimic atunci o sa-i dai acei 2000R, eu am luat 6 luni cu suspendare deci nu e chiar asa.
Intrebarea mea este: Poate sa-mi faca ceva sa ma oblige sa platesc aceasta suma de bani?Ma simt putin inselat pt ca el mi-a explicat altceva si oricum m-a mai "ciugulit" de bani pe parcursul procesului pt nimicuri.Mentionez ca acolo unde se specifica chestia cu banii este scrisul lui de mana, nu al meu , daca conteaza in vrun fel ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: enacherobert , utilizator 13:46, 8 Iulie 2014
Buna ziua,
Contractul de asistenta judiciara este executoriu de drept.
In functie de clauzele specificate va va putea executa silit.
Din pacate nu ati dat detalii despre ce fel de infractiune este vorba.In orice caz,6 luni cu supendare pare o pedeapsa mai mult decat acceptabila.Nu puteati exclude varianta 2 ani cu executare sau 3 ani,sau 5...repet,nu ati specificat infractiunea de care ati fost acuzat .In alta ordine de idei,daca ati luat aceasta pedeapsa,inseamna ca nu ati fost gasit nevinovat ,ci doar ca ati fost la prima abatere,presupun ca nu ati avut antecedente penale,ati regretat fapta,ati cooperat cu organele de cercetare penala,etc...Cu siguranta probele nu v-au demonstrat nevinovatia...Referitor la contract,evident ca avocatul ales de dvs. l-a redactat,dar dvs l-ati semnat,asta insemnand ca ati fost de acord.Pe de alta parte,exista o confuzie,din pacate destul de des intalnita si anume: un avocat face tot ceea ce considera ca este in interesul clientului sau,dar nu el este cel care da sentinta,nu el dispune,ci doar se lupta prin toate mijloacele utile,pertinente cauzei, pentru clientul sau. Judecatorul este cel care hotaraste in final!
am scos-o la capat pana la urma.Am negociat si de la 2000 de lei i-am dat 1400 si a scris in chitanta ca renunta la ceilalati 600 ron pe care trebuia sa-i dau.Am scapat de 600 ron deci tot e ceva, nu mai vreau alte procese pe cap.Era vorba de niste infractiuni privind accesul fara drept la mai multe sisteme informatice si faptul ca facusem un program care trecea de toti antivirusii si apoi il vandusem...etc...Am scapat fara sa mi se ceara sa platesc banii pe care i-am facut si mi s-au gasit din cauza ca nu au fost facute daune si nu s-a constituit nimeni parte civila.Tot este mai bine decat sa fi trebuit sa dau cateva zeci de mii de E.Multumesc pt raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt oanaa1320 oanaa1320 Buna ziua am o intrebare si mi-as dori mult sa fiu lamurita cat de cat.Am un prieten care este arestat in portugalia pt furt are 2 fapte una este savarsita de ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat - vatamare corporala ContSters171401 ContSters171401 Stimati Domni/Doamne, Poate sa-mi spuna si mie cineva cam cat costa onorariul unui avocat pentru un caz de vatamare corporala (art.181) in calitate de ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar inaflo inaflo buna ziua ,as dori si eu sa aflu ce sanse are fratele meu sa fie eliberat din arest preventiv este acuzat de proxenetism si privare de libertate,am sa va pov ... (vezi toată discuția)