avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura utilitati din contract de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura utilitati din contract de inchiriere

O societate comerciala are un contract de inchiriere un spatiu de la o persoana fizica. In contract se specifica ca plata utilitatilor se face de catre locatar , dar factura vine pe persoana fizica. Cum inregistrez in contabilitate plata utilitatilor?
V:sorry:a multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 12:30, 7 Iulie 2014
Nu aveti cum sa inregistrati factura de utilitati caci este pe numele pf, puteti insa sa platiti utilitatile cu dispozitie de plata direct catre pf.
In baza contractului, aveti dreptul la deducerea cheltuielilor cu utilitatile.
Proprietarul va v-a prezenta copii ale facturilor, pe care le veti anexa dispozitiei de plata, documentul justificativ al platii.
Sau daca platiti prin virament bancar, veti atasa copiile de la facturi la extrasul de cont.

605 = 401.01 cu suma utilitatilor, in baza contractului de inchiriere
401.01 = 5311 sau 5121 plata cu numerar sau prin virament bancar
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata utilitati pentru ctr.inchiriere rodia rodia Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa inregistrez. In urma unui contract de inchiriere cu o pers.fizica o societate plateste facturile de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Plafon casa AdrianaRistache AdrianaRistache Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine: am intampinat urmatoarea situatie: am primit o factura de la un furnizor in valoare de 8000 ron , administratorul ... (vezi toată discuția)