Suntem in situatia de a nu fi primit salariile aferente lunilor martie si aprilie si deocamdata ne aflam intr-o incertitudine in ceea ce priveste primirea drepturilor banesti in urmatoarele zile .Angajatorul nu ne da nici un raspuns cert si nu stim cum am putea sa actionam . Daca angajatorul are justificare pentru intarzierea salariilor ,va rugam sa ne sfatuiti in ce mod sa actionam .Multumesc!
Buna seara.Lucrez de noapte la un casino si am avut mai multe divergente cu sefii mei:ultima oara am fost sunat din libere-respectiv concediu-si pe un ton autoritar mi s-a ordonat ca intr-o anume zi sa vin pt treburi administrative.am fost sunat la intervake ora 19-22(alta data dim la 3:15)mie nu mi se pare normal sa fiu la ordine zi si noapte-nu lucrez in MAI!de multe ori m-au chemat din libere,din concediu lata data au vrur sa stau peste program inca 2h deci 12 h total(deci ieseam la 6am si veneam inapoi la 16...stiu ca serviciul de noapte trebuie sa aibe max 12h intre interval de servici pauza minim!mi s-a facut avertisment scris!nu mi se pare normal acest lucru.sunt angajat pe o perioada nedeterminata.astept raspunsul dtra.stima
Faceti o sesizare la ITM pentru nerespectarea clauzelor din contractul individual de munca. In urma controlului veti primi un raspuns in scris.
In functie de acest raspuns mai vedem ce facem.
sau direct la Tribunal?mie mi se pare un abuz si nerespectarea drepturilor salariatului chiar a omului.nu este posibil ca un angajator sa se poarte in stilul asta.am lucrat si in structuri mapn,protocol dar nu am patit asa ceva.vreau daune morale.si sa sesizez chiar la haga despre acest lucru.stima
Chiar la Haga??? ... Curtea Internationala de Justitie de la Haga este organul principal judiciar al ONU (unicul organ judiciar dintre cele sase organe principale ale ONU), avand cea mai larga expertiza si cea mai mare autoritate in ceea ce priveste solutionarea diferendelor internationale pe cale jurisdictionala.
Potrivit art.269 alin.1 din Codul Muncii, angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
Săvârşirea de către angajator a unui act discriminator care produce prejudicii salariatului antrenează răspunderea patrimonială a angajatorului.