avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata cand se respinge actiunea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata cand se respinge actiunea reclamantului

Buna ziua. Poate cere paratul cheltuieli de judecata in cazul in care cererea reclamantului a fost respinsa pe fond ?
Cel mai recent răspuns: gruia19 , utilizator 17:01, 7 Iulie 2014
da , se pot solicita si acorda cheltuieli de judecata, insa si aceste se vor acorda de instanta in functie de admiterea totala sau in parte a actiunii reclamantului.
s-a dat pronuntare, cererea reclamantului a fost respinsa, insa l-a considerat pe reclamant ca fiind singurul mostenitor cu vocatie succesorala concreta la succesiunea defunctilor în calitate de descendent de gradul I, considerandu-i pe ceilalti, straini de succesiune, prin neacceptare. Intrebare: poate paratul cere cheltuieli de judecata ?
Paratul a solicitat cheltuieli de judecata?
Daca nu, va trebuie sa formuleze cerere de acordare cheltuieli de judecata pe cale separata.

Referitor la cele expuse de dvoastra, nu sunteti foarte explicit, asa ca trebuie sa puneti hotararea la dispozitia unui avocat pt. a primi lamuriri.
De fapt care a fost obiectul procesului.?????????? Este imposibil de respins actiune in modalitatea in care dumneavoastra expuneti speta dedusa judecatii.
cererea de chemare in judecata a reclamantei a fost in felul urmator:
1. sa se constate deschisa succesiunea defunctilor
2. iesirea din indiviziune asupra bunurilor ramase
3. introducerea la partaj a pasivului succesoral
4. drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse imobilului
de aici s-a ajuns ca reclamanta sa fie constatata ca singura mostenitoare, paratul fiind strain de succesiune prin neacceptare.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
gruia19, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un ... mirelabeatrice mirelabeatrice Buna ziua, Am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un sfat: Sunt chemata in judecata in calitate de parata, impreuna cu alte persoane, intr-un ... (vezi toată discuția)
Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)
Succesiune fradpatrascu fradpatrascu Buna ziua, in urma decesului soacrei am deschis actiune de succesiune in instanta, pentru ca la notariat nu am reusit din cauza starii precare de sanatate a ... (vezi toată discuția)