avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata cand se respinge actiunea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata cand se respinge actiunea reclamantului

Buna ziua. Poate cere paratul cheltuieli de judecata in cazul in care cererea reclamantului a fost respinsa pe fond ?
Cel mai recent răspuns: gruia19 , utilizator 17:01, 7 Iulie 2014
Pai atunci in conditile in care s-a constatat ca reclamantul este unicul mostenitor e normal sa ii respinga actiunea prin constatarea calitatii de mostenitor. Paratul a achiesat prin intampinare la actiunea reclamantului sau s-a opus. Cheltuielile depind si de pozitia procesula a paratului. Dar am totusi o nelamurire: reclamantul nu stia ca era unic mostenitor?Nu stia ca paratul a fost strain de succsesiune? Acest proces a fost deschis in termen de un an dupa noua procedura de la decesul defunctului?
paratul a facut intampinare si cerere reconventionala. reclamantul si in cererea de chemare a precizat clar ca atat el cat si paratul sunt mostenitori, dar dupa termenul de 1an, s-a folosit de exceptia de neacceptare, iar instanta pe aceasta exceptie l-a declarat pe reclamant unic mostenitor. procesul a fost deschis dupa 4luni de la decesul defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un ... mirelabeatrice mirelabeatrice Buna ziua, Am urmatoarea intrebare, daca ma puteti ajuta cu un sfat: Sunt chemata in judecata in calitate de parata, impreuna cu alte persoane, intr-un ... (vezi toată discuția)
Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)
Succesiune fradpatrascu fradpatrascu Buna ziua, in urma decesului soacrei am deschis actiune de succesiune in instanta, pentru ca la notariat nu am reusit din cauza starii precare de sanatate a ... (vezi toată discuția)