Buna ziua. Am si eu o problema legata de un accident auto: Intr o zi am avut un accident usor fara victime vina apartinandu mi mie. In momentul in care am scos actele ptr a completa intelegerea amiabiala am constatat ca imi era expirata asigurarea. Am cazut la invoiala cu cel care am avut accidentul sa inchei o polita rca in aceeasi zi si sa completam formularul cu a doua zi pentru a fi valabila si legala. A fost de acord, am completat si a plecat spre arad deoarece era in trecere prin bucuresti el fiind din arad. Dupa cateva zile m a sunat ca cei de la firma de asigurare nu i accepta dosarul pe motiv ca este frauda ca s a intamplat accidentul imediat ce asigurarea era valabila(in aceeasi zi) si ca eu nu aveam asigurare de vreo saptamana... ce e prea mare coincidenta. Acum respectivul a zis ca vrea sa i dau eu bani sa si faca masina altfel ma da in judecata.
Ma intereseaza daca poate face acest lucru, si daca poate , in ce judet ma poate da in judecata , accidentul avand loc in bucuresti (eu fiind din bucuresti iar el fiind din arad). Va multumesc frumos si va sunt recunoscator daca imi puteti da un raspuns.
Poate sa va dea in judecata. Are si documente care sa-i sustina cererea: documentul deja incheiat intre dvs. si respectiva persoana, asigurarea obligatorie expirata (cu mai multe zile in urma), noua asigurare incheiata cu o zi inainte, raspunsul firmei de asigurari la cererea de reparare a masinii, probabil o inregistrare a producerii evenimentului, la data reala, la politie, ceva martori, etc.
Poate deschide actiune in instanta de judecata, in localitatea de domiciliu (Arad).
In instanta, se poate stabili eventual si incercare de fraudare a firmei de asigurari, prin declararea unei date ireale a producerii evenimentului auto si lucrurile s-ar putea complica, in ideea ca firma de asigurari care v-a incheiat asigurarea noua, cu o zi inainte de declararea evenimentului, ar putea fi parte in proces.
Cred ca este mai bine, sa platiti reparatia masinii si sa stingeti astfel litigiul care deocamdata doar mocneste. Eventual, sa incheiati un document cu respectiva persoana, dupa efectuarea reparatiei, in sensul ca dvs. ati achitat reparatia masinii.
Accident rutier
vidus
Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare.
Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
valentinnacu
Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)