avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren vandut de 2 ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren vandut de 2 ori

Am cumparat un teren extravilan prin hotarare judecatoreasca , la judecatorie mi sa cerut sa depun certificat de sarcini de la Cadastru si Publicitate Imobiliara, in acest certificat era specificat ca nu exista drepturi reale sau sarcini care sa greveze imobilul cumparat ( deci nu exista precizata o alta tranzactie anterioara pe acelasi teren , propietar era cel care mi-a vandut terenul)
Aceasta hotarare am depus-o la Cadastru Si Publicitate imobiliara si am primit inscrierea in Registrul Digital de Transcriptiuni si Inscriptiuni Imobiliare.
Cand am solicitata la Primarie inregistrarea in evidenta fiscala a imobilului am primit o negare fiindca la Primarie exista un alt contract de Vanzare-Cumparare anterior facut la notar prin mandatar pe acelasi imobil.
Precizez ca cumparatorul anterior nu a depus actele la Cadastru si Publicitate Imobiliara cum era precizat in sectiunea obligatii ale cumparatorului in actul de V-C notar ceace a dus la vanzarea de 2 ori a celuasi teren de primul propietar.
As dori sa stiu daca pot ramane cu terenul ( conform Legii 7/1996 a Cadastrului si Publicitate imobiliara propietar e cel care face inscrierea in aceasta evidenta).
Cel mai recent răspuns: Ginasoare , utilizator 09:57, 17 Iulie 2014
In 2009 nu sa deschis o alta carte funciara fiindca la tribunal mi sa cerut un certuificat de sarcini de la OCPi si figura propietarul de la care am cumparat in 2013 ( acelasi care a vandut si in 2009). Situatia a aparut datorita faptului ca propietarul din 2009 nu a inregistrat actul de Vanzare la OCPI ci doar la depus la Primaria locala.
Intreb daca pot cere anularea actului de vanzare cumparare din 2009 fiindca cel care a cumparat nu si-a indeplinit obligatia de a face toate demersurile necesare pentru a depune actele la OCPI si de aici a aparut situatia de a fi vandut a doua oara.
Actul de vanzare cumparare nu il inregistreaza cumparatorul la OCPI.
Cand se face cadastru, proprietarul este trecut in acte (deci cel care a vandut si prima si a doua oara in cazul de fata), intabularea (deschiderea cartii funciare)se face odata cu depunerea documentatiei cadastrale. In cartea funciara in 2009 a fost trecut primul proprietar si mandatarul a vandut in numele proprietarului.

Prin incheierea actului de vanzare cumparare notarul intabuleaza proprietatea pe cumparator. Deci nu cumparatorul trebuie sa mearga la OCPI. Cumparatorul primeste un act de vanzare cumparare in care sunt mentionate datele de identificare ale terenului (nr sola, parcela, nr cadastral si nr carte funciara).
Cereti de la Primararie sa va arate actul din 2009 si comparati datele de identificare.
In 2009 nu sa transmit la OCPI contractul incheiat la notar, am verificat foarte bine inainte de a cumpara terenul la OCPI cerand si un certificat de sarcini. Nu sunt 2 carti funciare pe acel teren fiind bine identificat.
Problema este ca in contractul de vanzare la notar in 2009 nu specifica ca notarul sa transmita acest contract la OCPI ci propietarul. Propietarul din 2009 nu dus actul la OCPI ci la Primarie si de aici apare problema ca cei de la cadastru nu au stiut de tranzactia din 2009.
Dna Ginasoare, dvs continuati sa sustineti ca in 2009 nu s-a transmis la OCPI contractul de vanzare cumparare incheiat in forma autentica, ori ceea ce spuneti nu se poate intampla !

Cursul firesc al actelor este urmatorul: cadastru si apoi notar!!!!

Intelegeti ca nici un notar din tara asta nu isi pune pielea la saramura, nu isi baga capul in lat singur incheind un act de vanzare cumparare fara carte funciara deschisa !!!!!!!

Dvs credeti ca un notar isi risca libertatea si dreptul de a mai practica meseria (care ii aduce un venit destul de frumos si mai ales sigur ) pentru Neica Nimeni facandu-i astuia pe ochi frumosi un act fals????????

Spuneti ca cei de la cadastru nu au stiut de tranzactia din 2009 pt ca proprietarul ar fi mers la Primarie si nu la OCPI. Trebuie sa stiti ca la OCPI se stie despre toate cadastrele dintr-un judet, acolo e baza de date, dar, repet problema este de Carte Funciara si nu de Cadastru.

Va spun acest lucru pentru ca personal am intalnit un astfel de caz si pentru ca mergand si la notarul care a facut a doua vanzare mi-a confirmat ca problema este a cartii funciare care a deschis pentru imobile extravilane cu localizare incerta 2 carti funciare.

Foarte corect! Totusi, localizarea incerta in tarla nu schimba cu nimic numarul tarlalei si parcelei. Aceasta din urma poate fi putin deplasata (stanga-dreapta, sus-jos), dar numarul sau este unic. In concluzie, "pisica" e un curtea cartii funciare!

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum aflu proprietarul unui imobil fara sa stiu nr.cadastral? andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, As dori sa stiu cum pot afla proprietarul unui imobil care banuiesc ca a fost vandut prin act de vanzare- cumparare fratelui meu,de catre parintii ... (vezi toată discuția)