avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen limta de trimitere pv de catre politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen limta de trimitere pv de catre politia rutiera

buna ziua,as dori sa aflu termenul legal de trimitere a unui proces-verbal intocmit de politia rutiera si dupa cate zile de la intocmirea pv.acesta devine nul daca acesta nu mi-a parvenit in termenul legal multumesc.
Cel mai recent răspuns: banica69 , utilizator 21:24, 7 Iulie 2014
OG 2/2001:

Art. 13. - (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) În cazul contravenţiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei. Contravenţia este continuă în situaţia în care încălcarea obligaţiei legale durează în timp.

Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare somatie de plata prejudiciu ratb TBBT TBBT Am fost somat de RATB sa platesc prejudiciul produs pt parcarea autoturismului prop.pers. pe linia de troleibuze. Autoturismul a fost mutat 5 metri mai departe ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere savin2010 savin2010 In dec 2010 s-a facut o verificare in baza de date a Politiei Rutiere si am fost anuntat ca trebuie sa predau permisul pentru 30 de zile retinere, deoarece ... (vezi toată discuția)
Termen de primire proces verbal prin posta evianev evianev Buna seara! Am si eu nevoie de un raspuns la o nelamurire. Mi a fost retinut permisul de conducere si am primit o amenda contraventionala pt depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)