avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rectificare retroactiva a indemnizatiei de crestere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rectificare retroactiva a indemnizatiei de crestere

Situatie
Befeciarul de indemnizatie, a omis sa includa in dosar o decizie de impunere, si astfel indemnizatia a fost calculata fara a se lua in calcul respectivul venit.
Dupa 4 luni de la inceperea concediului de crestere, beneficiarul completeaza dosarul cu decizia de impunere si solicita recalcularea indemnizatiei.

Intrebare:
Exista temei legal pentru a solicita recalcularea retroactiv, si pentru cele 4 luni anterioare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 8 Iulie 2014
1. Nu exista o prevedere legala expresa in acest sens deoarece se presupune ca fiecare solicitant este interesat sa depuna toate actele necesare in favoarea sa.

2. Dar puteti face o cerere catre AJPIS prin care sa solicitati recalcularea indemnizatiei pentru CCC si sa anexati actele care probeaza obtinerea de venituri, acte care nu au fost depuse initial.
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Am facut o cerere prin care am depus decizia de impunere si am soliticat recalcularea indemnizatie de la inceput, inclusiv pe perioada trecuta.

Totusi, verbal, angajatele AJPIS mi-au zis ca vor recalcula doar incepand cu data depunerii cerereii, cu motivatia ca n-a fost greseala lor
Vedeti cum se rezolva problema si puteti sa faceti o sesizare si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare optiune cic fata de angajator CrisDrg CrisDrg Buna ziua. Ma gasesc intr-o situatie particulara in ceea ce priveste durata CIC. Optiunea fata de angajator a fost facuta pe durata unui an, insa dosarul ... (vezi toată discuția)
Refuz dosar de indemnizatie Gabriela_F Gabriela_F Buna ziua, Este legal sa mi se refuze dosarul de indemnizatie (depus pe numele meu, avand mai mult de 12 luni lucrate anterior nasterii si toate documentele ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu handicap calculata gresit kdelia kdelia Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie...Anul trecut in februarie ,fetita mea ( nascuta pe 31.05.2012) a fost incadrata in grad de handicap mediu avand ... (vezi toată discuția)