avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere in Posesie a unui imobil adjudecat prin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere in Posesie a unui imobil adjudecat prin licitatie Publica

Buna ziua, am participat la o lictitatie si find singurul licitator am cumparat imobilul la pretul de 75% (era a treia licitatie). Dosarul este din 2013, deci se merge pe NCPC. Executorul judecatoresc mi-a confirmat procedura mai departe pana la punerea in posesie (sa-mi confirmati daca este corecta)
1. am platit contravaloarea, urmeaza sa merg sa primesc Actul de Adjudecare
2. cand am actul de adjudecare ma duc la Cadastru pentru inscriere provizorie in CF (taxa 0.15% din pretul de adjudecare), termenul este de 9 zile lucratoare
3. astept 30 de zile de la data intabularii provizorie in CF, daca nu apar contestatii executorul imi elibereaza actul de adjudecare cu titlul obligatoriu (dupa cele 30 de zile)
4. la solictiarea mea pe baza ultimului act primi,executorul ma poate pune in posesie in termen de 15 zile (contra cost binteneles).
In NCPC nu am gasit prevederi in legatura cu punerea in posesie, sa-mi confirmati daca cele spuse de executor sunt corecte (mai ales numarul 4), mentionez ca fostul proprietar este plecat din tara si cel mai probabil va apela la spijinul jandarmeriei.
5. care este procedura mai departe daca sunt bunuri mobile in imobil care pot fi valorificate (executorul mi-a spus ca trebuie sa le pastrez eu fie in imobil fie le depozitez corespunzator pana cand le vinde / valorifica) .

De asemenea doresc sa evit plata impozitului pentru intabularea in CF (nu cea provizorie), cei de la cadastru imi vor cere dovada platii impozitului pentru trasnfer proprietatede 2%, exista precedent in localitatea mea cu neplata si vreau sa contest in instanta. Doresc sa stiu daca pot fi pus in posesie doar cu actul primit la pozitia 3, deci doar inscris provizoriu in CF, inscrierea permanenta poate astepta ulterior, nu ma deranjeaza
Ma intereseaza eventual pe ce baza se face punerea in posesie, pe ce lege (corectati-ma daca gresesc, dar in NCPC nu am gasit prevederi ca si in Codul vechi).
Sper ca am fost cat se poate de coerent si am pus toate informatiile.
Multumesc Anticipat
5-Mai ales in situatia in care debitorul nu este prezent la intrarea in fapt in proprietate,dv ca si adjudecatar,aveti obligatia sa asigurati depozitarea si siguranta bunurilor existente
Este necesar sa incheiati proces verbal constatare bunuri,caracteristici,situatia in care se afla acestea-stare fizica vizibila buna sau deteriorata
Anterior valorificarii bunurilor gasite in proprietate,este necesara notificarea proprietarului cu obligatia ridicarii acestora,sub sanctiunea valorificarii/casarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil adjudecat mihaippx mihaippx 1. Care este procedura de intabulare a unui imobil adjudecat pe NCPC in cazul in care adjudecatarul nu doreste sa plateasca impozitul pe tranzactie in locul ... (vezi toată discuția)