avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am sanse in tribunal sa castig?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am sanse in tribunal sa castig?

Buna ziua

Lucrez la o soc privata in comert, ca sef departament. Sunt unic intretinator de familie avand 2 copii minori de 11 si 9 ani. Acum 2 luni am spus ca vreau sa fiu transferata din magazinul care lucram , apoi am anuntat ca m-am razgandit si ca nu mai plcec in magazinul care urmeaza sa se deschida la vreo 30-35 km fata de Bucuresti. Nu mi se asigura transport, cazare sau diurna.
Daca plec in acel magazin care urmeaza sa se deschida si pana la data de 01,09,2014 cum mi sa promis ca mi se va gasi un magazin in Bucuresti ai pot da in judecata ca sa facut transfer fara semnatura mea? Ca nu mi sa acordat diurna si cazare?
Am incercat sa vb la resurse umane dar nu vor sa ma lase pe Bucuresti. Vor cu orice pret sa plec la Crevedia unde este magazinul.
Eu platesc chirie din buzunarul meu, salariul nu ami permite .

ce ma sfatuiti?
cand le-am spus ca nu fac tura de noapte ca sunt unic intretinator de familie nu i-a interesat, si am facut.sa nu fiu data afara din servici
in contract nu scrie pe ce magazin sunt. Este un supermarket care se dezvolta si deschid si in afara bucurestiului. Nu se specifica nimik de diurna sau cazare in CM ptr ca ei nu platesc nici macar transportul in Bucuresti. Nota de transfer a fost facuta de catre seful de magazin cu data si semnatura lui, eu nu am semnat nicaieri, asa cum fac si referatele angajatilor pe care li se fac, li se opresc bonurile de masa si ei nu stiu .
Vor sa mi iau chirie si sa platesc eu din salariul meu de 1100 ron net, si cu 2 copii
Ce acte ami trebuiesc sa ai dau in judecata/?
Am norta de transfer facuta de seful meu si e-mailurile din filiala unde am fost intre HR si seful meu in care le spunea ca eu nu mai pot pleca ca sunt unic intretinator de familie. Am depus o cerere sa intru in audienta la directorul firmei mi sa spus ca in termen de 30 zile mi se da rasp si apoi am fost sunata de cei de la HR sa ma duc la mag din Crevedia

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:03, 8 Iulie 2014
Cred ca vi s-a mai raspuns la aceasta intrebare.
Atat timp cat nu ati semnat un act aditional nu puteti fi transferata la un alt loc unde sa va desfasurati activitatea in cadrul firmei.
Societate poate face acest lucru unilateral doar prin delegare, si doar pentru o perioada de maxim 60 zile calendaristice. In aceasta situatie e obligata sa va achite o diurna (indemnizatie de delegare) si sa va deconteze transportul.
Incercati intai sa apelati la un mediator specializat in dr muncii, iar daca nici asa nu se rezolva situatia ii puteti actiona in instanta.
Puteti prezenta documentele si copii ale e-mailurilor pe care le aveti. Firma va trebui sa faca dovada ca a respectat procedura legala de schimbare a locului de desfasurare a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi transferata fara sa semnez? creata3112 creata3112 Buna ziua Lucrez la o soc privata in comert, ca sef departament. Sunt unic intretinator de familie avand 2 copii minori de 11 si 9 ani. Acum 2 luni am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli din salariu in interes de serviciu luigigabriel luigigabriel Buna Seara. Am cateva nelamuriri legate de cheltuielile locul de munca. In data de 18 Mai 2011 am fost incadrat in urma unor interviuri la o S.C.in functia ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz, incalcare cim, daune morale raluky22 raluky22 Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca pot demisiona fara a respecta preavizaul in conditiile incalcarii prevederii CIM referitoare la \"egalitatea de sanse si de ... (vezi toată discuția)