avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inselaciune si furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

inselaciune si furt

buna am doua probleme:((sper sa ma ajutati la rezolvarea lo;
1:sotul meu a primind o condamnare de 3ani pentru inselaciune pe VCP respectiv art.215 alin.1 2 3 in NCP se mai poate face ceva am inteles ca s-a schimbat ceva cu fila cec fara acoperire el este privat de libertate din 1 octombrie 2013 ..
2:tot asa o condamnare pentru furt fapta facuta din 2009 fara probe directe asupra decat o semnatura de-a lui nici asta sigura pentru ca e copie serox hartia pentru asta la bagat la participatie impropie de furt 4ani s-a facut apel asteptam data in care se face apelu am inteles k judecatori sunt in vacanta..
MA POATE AJUTA CINEVA CE SA FACEM ?
pentru astfel de situatie ar trebui sa fi avut avocat sa il reprezinte pe sotul d-voastra. Speta sigur este mai complicata decat o expuneti d-voastra. Pentru anumite cazuri chiar si la furt partile se pot impaca. La inselaciune exista impacare insa este deja condamnat definitiv nu? Impacarea inlatura raspunderea penala. In functie de pedeapsa primita, daca in noul cod penal aceasta este mai usoara se poate cere aplicarea legii penale mai favorabile.
La dosarul cu inselaciunea nu mai aveti ce face, sancţiunea aplicată, doar daca depăşeste maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită se putea reduce la acel maxim, ceea ce in situatia dvs nu este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica judicara pe inselaciune in conventii pe noul cod penal CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Daca are cineva practica judiciara pe inselaciune in conventii pe art 244 NCP as fi curios sa o vad. Eu nu am gasit nimic. Inselaciunea in ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea prevazuta de art 215 alin. 4 vcp nu mai este incriminata in noul cod penal, ci in legea nr 59/1934 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Conform noului cod penal, art 244 CP, infractiunea prevazuta de art 215 alin 4 VCP nu mai constituie infractiunea de inselaciune. In aceste conditii, este ... (vezi toată discuția)
In ncp nu mai exista infractiunea - cum se poate face reabilitarea si stergerea cazierului ? cosdep cosdep Cercetari penale incepand cu 2003 (octombrie). Efectuat 21 luni arest preventiv. Apoi dosarul s-a \\"spart\\" in 3: primele 2 sentinte date in feb.2007 ... (vezi toată discuția)