avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 200
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 200

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Pe langa banii din contract, mai primesc o suma pe drepturi de proprietate intelectuala.

Pentru banii din drepturi de proprietate intelectuala am primit de la firma o adeverinta de venit cu sumele incasate in 2013 (pe luni, aceasta are completate coloanele: suma bruta, impozit 11%- oprit la sursa, venit net (suma bruta - impozit de 11%)).

Ce impozit trebuie sa platesc la stat? Beneficiez de deducerea forfetara de 20%? Contributiile CAS si CASS ar trebui sa fie platite de firma, conform CIM, presupun?

Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
cata_fugarelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cata_fugarelu , utilizator 10:15, 9 Iulie 2014
Declaratia 200 si copie dupa acea adeverinta primita cu impozitul platit, pentru venitul obtinut in 2013, trebuia depusa pana pe 25 mai 2014, fara penalitati.
Am depus-o, am primit decizia, dar suma mi se pare prea mare. Vreau sa retrimit declaratia 200 rectificata. Intrebarea era daca beneficiez de acea deducere forfetara de 20% din brut? Nu am trecut-o in declaratia trimisa initial si de-aici cred ca a aparut o suma mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract drept de autor adrian85 adrian85 Buna seara, am semnat si eu un contract de drept de autor cu o firma, intrebarea mea este, trebuie sa fiu persoana fizica autorizata pentru a fi valabil, care ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie pe venit trafy trafy Am o nelamuriere: in anul 2009 pe langa job-ul obisnuit am avut un contract cu o asociatie de cercetare, in urma caruia am castigat o suma. De la contabila ... (vezi toată discuția)
Pfa si drept de autor cristidumitru cristidumitru Buna ziua! Am o noua intrebare. Urmeaza sa devin PFA cu domeniu din CAEN de cosultanta in IT. Prinicipalul meu client o sa fie firma la care lucrez in ... (vezi toată discuția)