Buna ziua,am un client care se ocupa cu vanzare legume-fructe in piata.Are un PFA si doreste sa-si angajeze fiul,major,pentru o perd.determinata. In programul meu de contabilitate la tipul contractului de munca nu am sectiunea de contract cu per.determinata,doar permanent ; colaborator ;contr.civil ;zilier ;alte categorii.
In ce categorie trebuie sa-l incadrez,daca se poate incadra cu per.de proba si ce conditii sunt,ref.la taxele care trebuie platite la stat ?
Va multumesc,
Am gresit eu ca nu am fost destul de explicita. Baiatul va fi angajat sa vanda marfa la o alta masa in piata,va avea casa de marcat proprie. Dupa cum vad la zilieri sunt alte conditii.
Pentru perioada de proba la un contract de munca pe perioada determinata:
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni.
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Va rog, urgent
ela-d
Daca vreau sa angajez niste oameni dar mai intai vreau sa-i tin cate-va zile in probe, cum procedez ca sa fiu in regula?Le inchei contract de munca, sau ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.