Buna ziua,am un client care se ocupa cu vanzare legume-fructe in piata.Are un PFA si doreste sa-si angajeze fiul,major,pentru o perd.determinata. In programul meu de contabilitate la tipul contractului de munca nu am sectiunea de contract cu per.determinata,doar permanent ; colaborator ;contr.civil ;zilier ;alte categorii.
In ce categorie trebuie sa-l incadrez,daca se poate incadra cu per.de proba si ce conditii sunt,ref.la taxele care trebuie platite la stat ?
Va multumesc,
Am gresit eu ca nu am fost destul de explicita. Baiatul va fi angajat sa vanda marfa la o alta masa in piata,va avea casa de marcat proprie. Dupa cum vad la zilieri sunt alte conditii.
Pentru perioada de proba la un contract de munca pe perioada determinata:
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni.
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Va rog, urgent
ela-d
Daca vreau sa angajez niste oameni dar mai intai vreau sa-i tin cate-va zile in probe, cum procedez ca sa fiu in regula?Le inchei contract de munca, sau ... (vezi toată discuția)