avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Angajare la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Angajare la PFA

Buna ziua,am un client care se ocupa cu vanzare legume-fructe in piata.Are un PFA si doreste sa-si angajeze fiul,major,pentru o perd.determinata. In programul meu de contabilitate la tipul contractului de munca nu am sectiunea de contract cu per.determinata,doar permanent ; colaborator ;contr.civil ;zilier ;alte categorii.
In ce categorie trebuie sa-l incadrez,daca se poate incadra cu per.de proba si ce conditii sunt,ref.la taxele care trebuie platite la stat ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ctseximtrans , utilizator 16:24, 9 Iulie 2014
De vazut Lg.277/2013,pentru costuri mai mici
Am gresit eu ca nu am fost destul de explicita. Baiatul va fi angajat sa vanda marfa la o alta masa in piata,va avea casa de marcat proprie. Dupa cum vad la zilieri sunt alte conditii.
Pentru perioada de proba la un contract de munca pe perioada determinata:
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni.
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa ma ajute tata fara carte de munca daca am ii? toc_shrek toc_shrek Am o intreprindere individuala pt legume fructe in piata.Eu sunt singurul administrator si as vrea sa il las pe tata la taraba.Daca nu ii fac carte de munca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca in perioada de proba. mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Am un angajat cu CIM pe durata determinata de 6 luni cu o perioada de proba de 30 de zile. As dori sa știu care este procedura de desfacere a ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim pentru o saptamana nicoj nicoj Buna ziua, avem un singur om la depozit si de cate ori intra in concediu de odihna angajam o alta persoana(vorbesc de perioade de 5-10 zile). S-a tot facut CIM ... (vezi toată discuția)