avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi apa calda si rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi apa calda si rece

Buna ziua,
am consumat 1 mc de apa calda pe luna pentru ca nu am locuit in apartament (nu am declarat ca nu locuiesc), am declarat cat am consumat si am fost pus sa platesc 9 mc in plus. 3 mc la consum normal si 6 mc la pierderi.

Pierderile de apa calda au fost repartizate pe apartament anume 6mc de fiecare apartament desi unii sunt 4 in aprtamet altii 2 altii 1 persoana. Nu mi se pare corect ca pierderile sa fie distribuite in mod egal pe apartamet (nu se uda gradina cu apa calda, aceste pierderi apar din consumul casnic), avem 16 apartamente pe scara 16x6 =96 mc pierderi de apa/ luna. Mi se pare ireal.

Intrebarea mea este ce sa fac pentru corectarea situatiei ? Sa cer informaitii de la presedintele asociatiei ? Vreau sa fie totul oficial si conform legii, dar nu stiu ce legi se aplica in acest caz, cu ce lege se verifica situatia data , poate ca administratorul/presedintele fac ceva ilegal. Nu inteleg ce este de facut Nu vreau sa platesc asa multe pierderi de apa. Este prima luna in care locuiesc in acel apartament.
Doresc urmatoarele verificari pentru inceput :
1. daca intradevar sunt asa multe pierderi si de ce.
2. daca formula de calcul a pierderilor de apa este corecta si conform legii
3. daca rezultatele in urma verificarilor de catre persoane autorizate
sunt aceleasi cu cele date de administrator

Care sunt/unde gasesc persoane autorizate sa verifice situatiile exprimate la punctele 1, 2 si 3?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Silvius_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silvius_ , utilizator 09:42, 10 Iulie 2014
1. Pentru a corecta situatia trebuie sa va adresati presedintelui asociatiei, el trebuie sa stie de ce sunt pierderi asa de mari, cam mult 96 mc (aproximat de dumneavoastra).
2. Nu exista o formula prin care sunt repartizate pierderile, nici o lege nu stabileste acest lucru, exista un regulament de ordine interioara, iar pierderile sunt repartizate conform acestuia. In partea dreapta la "Documente utile" aveti un model postat de domnul @Adriantot:
www.avocatnet.ro/content/con...
3. Persoane autorizate pentru verificare sunt firmele care verifica apomertele din fiecare apartament, cele defecte sunt inlocuite, iar cele care sunt bune sunt resigilate, dar aceasta costa...
In cat timp vor trebui (conform legii) sa-mi dea un raspuns in scris (cu stampila si semnatura ) ? Poate ca nici nu vor sa-mi raspunda.
H.G. 1588/2007 Art. 12 — Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obIigatii:
A. Drepturi:
d) sa primeasca expIicatii cu privire Ia calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste Ia presedinteIe asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de Ia afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda Ia contestatie In termen de 7 zile;
ContSters241232, utilizator
Se poate sa fie inlocuit actualul presedinte de asociatie si in locul lui sa fie angajat altul care nu locuieste in acelasi bloc ?
Nu, daca administratorul, cenzorul, poate sa fie din afara asociatiei, presedintele este obligatoriu sa fie ales dintre membrii asociatiei, la fel si comitetul!
Legea 230/2007 Articolul 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii .

Dar de schimbat il puteti schimba!
ContSters241232, utilizator

Alte discuții în legătură

Incarcare valoare apometre de catre asociatie - legal? marylenacr marylenacr Buna seara, Am o nelamurire: locuiesc intr-un bloc, de acum 11 ani. S-a intamplat ca luna trecuta sa constat ca nu am citit apometrele si nu am dat ... (vezi toată discuția)
Impartire diferente (pierderi) apa rece Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Impartire diferente (pierderi) apa rece La un bloc de 20 de apartamente, in fiecare luna sunt 4-5-6 apartamente care dau consum zero la apa rece. Restul ... (vezi toată discuția)
Contestatie privind modul de calcul al platii apei calde si caldurii de catre asociatia de proprietari mario_cris2004 mario_cris2004 Sunt locatar intr-un apartament cu 2 camere din Galati si de cateva luni platesc pentru mc de apa calda o suma enorma, de exemplu pe luna decembrie 2013 ... (vezi toată discuția)