avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi apa calda si rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi apa calda si rece

Buna ziua,
am consumat 1 mc de apa calda pe luna pentru ca nu am locuit in apartament (nu am declarat ca nu locuiesc), am declarat cat am consumat si am fost pus sa platesc 9 mc in plus. 3 mc la consum normal si 6 mc la pierderi.

Pierderile de apa calda au fost repartizate pe apartament anume 6mc de fiecare apartament desi unii sunt 4 in aprtamet altii 2 altii 1 persoana. Nu mi se pare corect ca pierderile sa fie distribuite in mod egal pe apartamet (nu se uda gradina cu apa calda, aceste pierderi apar din consumul casnic), avem 16 apartamente pe scara 16x6 =96 mc pierderi de apa/ luna. Mi se pare ireal.

Intrebarea mea este ce sa fac pentru corectarea situatiei ? Sa cer informaitii de la presedintele asociatiei ? Vreau sa fie totul oficial si conform legii, dar nu stiu ce legi se aplica in acest caz, cu ce lege se verifica situatia data , poate ca administratorul/presedintele fac ceva ilegal. Nu inteleg ce este de facut Nu vreau sa platesc asa multe pierderi de apa. Este prima luna in care locuiesc in acel apartament.
Doresc urmatoarele verificari pentru inceput :
1. daca intradevar sunt asa multe pierderi si de ce.
2. daca formula de calcul a pierderilor de apa este corecta si conform legii
3. daca rezultatele in urma verificarilor de catre persoane autorizate
sunt aceleasi cu cele date de administrator

Care sunt/unde gasesc persoane autorizate sa verifice situatiile exprimate la punctele 1, 2 si 3?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Silvius_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silvius_ , utilizator 09:42, 10 Iulie 2014
Silvius_ a scris:
Este prima luna in care locuiesc in acel apartament.

Pentru ca este prima luna in care locuuiti in apartament (se pare ca nu ati locuit dupa cum incepeti povestea) este bine sa va informati cu calm despre ceea ce se intampla in asociatie. Poate acele diferente sunt datorate unei avarii. Poate ca nu asa este in fiecare luna..
Discutati cu vecinii dumneavoastra.
Mergeti la asociatie si intrebati presedintele, administratorul despre aceste diferente si poate va explica.
Daca fara a incerca sa discutati cu presedintele si administratorul, va ganditi ca nu o sa va raspunda, din prima luna va ganditi cum sa schimbati presedintele... nu o sa reusiti sa intelegeti si sa va faceti un trai bun in acea asociatie.
Intai intrebati si poate ne transmiteti ca lucrurile stau altfel de cum le-ati perceput acum.
aoartamentul il am mai de mult dar nu am locuit acolo, am urmarit situatia in timp pe lista de cheltuilei, insa nimeni nu spune nimic, se pare ca acum sunt direct afectat. O sa vorbesc cu ei mai in detaliu (am mai discuat), se pare ca acele calcule de consum de apa le face o persoana care nu este nici administrator, nici presedinte nici cenzor, nu are nici o functie, este tatal presedintelui, aceste valori trec la administrator care apoi doar incaseaza banii, nu stiu pe ce criterii verifica cenzorii, nu stiu daca verifica, uneori am impresia ca este o lista pentru locatari si o lista care merge la falt, nu stiu, dar am impresia ca ceva este ilegal acolo. Nu ne cere indexul de contor se calculeaza pe cat declara fiecare fara sa dea indexul. O sa vorbesc cu ei.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Silvius_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incarcare valoare apometre de catre asociatie - legal? marylenacr marylenacr Buna seara, Am o nelamurire: locuiesc intr-un bloc, de acum 11 ani. S-a intamplat ca luna trecuta sa constat ca nu am citit apometrele si nu am dat ... (vezi toată discuția)
Impartire diferente (pierderi) apa rece Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Impartire diferente (pierderi) apa rece La un bloc de 20 de apartamente, in fiecare luna sunt 4-5-6 apartamente care dau consum zero la apa rece. Restul ... (vezi toată discuția)
Contestatie privind modul de calcul al platii apei calde si caldurii de catre asociatia de proprietari mario_cris2004 mario_cris2004 Sunt locatar intr-un apartament cu 2 camere din Galati si de cateva luni platesc pentru mc de apa calda o suma enorma, de exemplu pe luna decembrie 2013 ... (vezi toată discuția)