avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit neplatit pe bunuri mostenite, somatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit neplatit pe bunuri mostenite, somatie

Buna ziua
Pe scurt cazul meu.
Suntem 2 surori , tata decedat, singur la parinti , nu a facut succesiune dupa parintii lui. Noi deasemenea nu am facut succesiunea dupa bunici - o casa f veche nelocuibila si pamant. Sora mea a primit somatie sa plateasca impozit din urma in val de 22.000RON .
Consider ilegal atata timp cat nu este pe numele ei sau al meu. Singurul lucru pe care l-a facut este ca acum cativa ani a platit impozitul in numele tatalui nostru.
Ce ne sfatuiti sa facem pt ca nu intentionam sa platim impozit pe o ruina si pe un pamant care nu ne trebuie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:08, 9 Iulie 2014
puteti renunta la mostenire si atunci se declara vacanta....nu vor mai putea cere impozitul de la dvs., daca altfel nu va scot
Multumesc pt raspuns. Si cum putem sa renuntam la mostenire?care este procedura?
Procedura e sa nu acceptati mostenirea .
Sora mea a primit somatie sa plateasca impozit

De ce sora ?
Tocmai pt ca
Singurul lucru pe care l-a facut este ca acum cativa ani a platit impozitul in numele tatalui nostru.

Ce inseamna asta ? Ca a acceptat tacit mostenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune unic mostenitor rek1987 rek1987 As avea si eu cateva nelamuriri..in ceea ce priveste termenii din contextul mosteniiri:tatal meu a decedat in urma cu 6 ani,iar mama acum 10 luni..eu fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune jenicaprod jenicaprod Tatal meu a murit in anul 1977, iar mama mea a murit in anul 2002. Am dezbatut succesiunea decat dupa tatal meu, cand singura mostenitoare a ramas mama. Dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire 1uly 1uly Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o chestiune.Tatal meu impreuna cu sora lui sunt mostenitori ai unui imobil.Desi au trecut multi ani de cand au murit ... (vezi toată discuția)