avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nedepunerea intampinarii in faza de apel iti da ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nedepunerea intampinarii in faza de apel iti da dreptul sa mai depui probe in dosar?

Buna ziua,

Va rog daca stie cineva sa-mi raspunda.

Proces partaj inceput in mai 2011.
S-a terminat judecata de la fond.Acum suntem in faza de dupa comunicarea deciziei din apel.
Eu am fost singura care am facut apel. Partea adversa n-a facut apel, n-a depus intampinare nici in termenul legal si nici ulterior, in schimb a venit cu o proba(inscris) si a depus-o la ultima sedinta din apel.Motivarea instantei de apel a tinut cont de aceasta proba ca sa motiveze decizia data.

Pot sa mentinez in motivele de recurs (in faza de recurs) ca partea adversa era decazuta din dreptul de a mai ridica exceptii si a depune probe?


Este abrogata acest aspect? (in sensul decaderii din dreptul de a mai depune probe)


Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 14:34, 9 Iulie 2014
Deşi decăzut din dreptul de-a mai propune probe însă instanţa dacă constată că cea ce a invocat respectivul justiţiabil este de o factură importantă şi prezintă elemente esenţiale pt rezolvarea cauzei, poate încuvinţa această probă.
Daca instanta considera ca respectivele probe sunt pertinente,concludente si utile rezolvarii cauzei le incuviinteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la declaratia de apel fara motive marian19 marian19 Apel ncpc (2019) Paratul a pierdut la fond la judecatorie. Am primit de la tribunal adresa sa depun intampinare, la care este atasata doar declaratia de apel ... (vezi toată discuția)
Recurs - inscrisuri adrianef adrianef Am castigat la CAB pe fond si am obtinut anularea unui ordin de demitere din functie. La instanta de fond, paratul (institutia) nu a depus, niciun ... (vezi toată discuția)
Intrebare cale extraordinara de atac RomeoDorian RomeoDorian Mă interesaează dacă după ce un proces pe conflicte de muncă, mai exact contestare decizie de concediere, a fost pierdut atât la fond, cât și la ... (vezi toată discuția)