Buna ziua , in 2012 dupa ce am fost oprita de un echipaj de politie si mi-a fost retinut permisul de conducere , i-am actionat in judecata si pe data de 24.10.2013 a fost data hotarerea de catre instanta : ''Constată perimată cererea. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare.Pronunţată în şedinţă publică din 24.10.2013.'' .
Inseamna ca eu in momentul de fata este posibil sa am permisul suspendat ? Mendionez ca intre timp mi-am schimbat numele si domiciliul dar nu am primit nimic nici o instiintare la nici una dintre adresa. In cursul anului 2014 am fost oprita de politie si mi-a fost verificat permisul de conducere in baza de data si nu era suspendat .
perimarea este o sanctiunea impotriva celui care , din vina lui, lasa procesul in nelucrare. Adica reclamantul nu se implica in proces si astfel acesta se suspenda si ramane un timp- 1 an - in care nu se face nimic. Dupa un an se constata perimarea , si se respinge actiunea, sau plangerea contraventionala. De obicei, instantele nu suspenda sau perima plangerile contraventionale, pentru ca in acest caz este in favoarea reclamantului sa se amane procesul cat mai mult, in conditiile in care permisul se recupereaza si este valabil toata aceasta perioada. Daca v-ati schimbat adresa in timpul procesului trebuia sa trimiteti o adresa instantei prin care sa aratati ca v-ati schimbat adresa si solicitati ca procedura sa se efectueze la noua adresa. Daca nu ati trimis, este valabila vechea adresa, astfel ca toate actele si citatiile s-au trimis acolo. Dupa ramanerea definitiva a perimarii, adica dupa trecerea termenului de recurs, procesul este pierdut . Teoretic trebuia ca permisul sa fie suspendat pe o anumita perioada. D-voastra aveati obligatia sa va predati permisul la politie pe perioada suspendarii.
Suspendare permis
vernea
Am o intrebare, daca mi-a fost suspendat permisul si am facut contestatie, moment in care am recapatat permisul, dar cauza a fost suspendata pentru ... (vezi toată discuția)