Buna ziua. Sunt in postnatal si as vrea sa intru in concediul de crestere copil pentru 1 an. Cum se calculeaza indemnizatia avand in vedere ca am un contract de drepturi de autor? Stiu ca este un procent de 85% din venitul net. Se mai opreste si impozitul pe aceasta indemnizatie? Multumesc
1. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni pemergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si este cuprinsa in urmatoarele limite:
- 600 - 3.400 lei daca optati penru CCC pana la varsta de 1 an a copilului;
- 600 - 1.200 lei daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului.
2. Din indemnizatia pentru CCC nu se retine nici impozit si nici contributiile pentru pensie, sanatate si somaj.
3. - Perioada in care beneficiati de indemnizatie pentru CCC sunteti asigurata la sanatate, plata contributiei fiind facuta de la bugetul de stat.
- De asemenea perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si stagiului de cotizare la somaj.
Indemnizatie copil
Ellamy
Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)