avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... poluare cariera de exploatare piatra
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

poluare cariera de exploatare piatra

Buna ziua

Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: in urma cu 2 ani s-a redeschis o caiera de piatra la aprox 1.5 - 2 km de primele locuinte si din acel moment avem tot felul de probleme cu poluarea atat fonica cat si poluarea cu praf rezultat in urma activitatii carierei, dar si poluarea produsa de mijloacele de transport de tonaj mare, care trec zilnic in zona. Din cauza norului de praf care se depune, apa a fost poluata, pajistile pe suprafete mari au fost afectate si animalele de asemenea.

Ce putem face in acest sens? Am vrea sa formulam o plangere...catre cine? sub ce forma?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:42, 10 Iulie 2014
Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data sau trimisa adresa prin posta, cu confirmare de primire - primaria, Agentia teritoriala de mediu, Directia de sanatate publica judeteana, Directia sanitar-veterinara judeteana, Inspectoratul teritorial de munca judetean.
Solicitati efectuarea unor determinari de noxe (zgomot, praf, etc.), determinari privind potabilitatea apei de baut din fantani, calitatea laptelui si a oualor din gospodarii, calitatea nutretului pentru animale, in pajisti, etc. si sa va comunice in scris rezultatul determinarilor/ masuratorilor.
Sesizarea poate fi semnata de mai multi locuitori, pentru a avea credibilitate crescuta.
In functie de rezultatul determinarilor de noze puteti solicita in instanta inchiderea carierei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase restaurant în aer liber? eduardoo eduardoo Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ? Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice. Trufe Trufe Buna ziua. Am o familie in vecini care dau muzica foarte tare .am fost la ei am vorbit cu ei sa dea muzica mai incet da degeaba .azi am fost la politie si mia ... (vezi toată discuția)
Zgomotul deranjant produs de muzica si clienti unui bar situat lângă casa mea dactari dactari distatanta care ma separa de terasa unui bar fata de casa mea - locuinta personala - este de aprocsimativ 4 metri fiind vecin cu mine zgomotul produs de ... (vezi toată discuția)