avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto international obtinut in romania - sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto international obtinut in romania - sunt obligat sa-l schimb?

Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii
Deci situatia e urmatoarea:
am cetatenie moldoveneasca - buletin pasaport si permis auto categ,b. de tip nou - international, obtinut in 2012
am cetatenie romaneasca, cu buletin romanesc, domiciliul din cate am inteles deja nu mai conteaza dupa 2013 nu ma mai obliga nimeni sa-l schimb
Acum din cate banuiesc eu, am drept de circulatie pe teritoriu Romaniei, dar este cumva limitat acest termen si dupa o anumita perioada sa fiu obligat sa-mi schimb permisul cu unul romanesc?sau am obligatia poate, de a parasi romania la intervale anumite de timp si sa pot circula linistit cu permisu moldovenesc?
Aici mai intervine si angajarea recenta, nu stiu in ce masura este importanta la acest subiect, dar ideea e ca o sa fiu cam in fiecare zi in trafic si trebuie sa fiu cu actele in regula ca sa nu apara ulterior probleme.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihail07 , utilizator 20:36, 14 Iulie 2014
Daca este Permis de Conducere International atunci nu cred ca va trebui sa-l schimbati. Daca aveti doua cetatenii, probabil ca daca doriti eventual puteti cere eliberarea unui
multumesc pentru raspuns, am scris gresit in denumirea discutiei,
Deci am obtinut permisu in Moldova, cum am scris in context mai sus, si este international, am cetatenia dubla cu 2 buletine ro/md;
Prima mea intentie de a schimba permisu era din cauza domiciliului, ca sa coincida cu cel din buletinul romanesc, acum am aflat ca nu sunt obligat sa fac asta.
Ramane cealalta varianta, daca pot circula fara vreo restrictie in Romania, mai ales cu masina de serviciu.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc sedere in ue OlgaSim OlgaSim Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Eu detin dubla cetatenie (MD si RO) si am doar pasaport roman cu domiciliul in Moldova. In urma ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in italia natalia88 natalia88 buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc suspendat. pot circula in ro cu un alt permis/emis in alta tara? Arhipp Arhipp Buna. Mi-a fost suspendat permisul romanesc pentru o perioada de 90 zile. Detin dubla cetatenie (Romania si Republica Moldova). Pe langa permisul romanesc mai ... (vezi toată discuția)