avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in zilele de repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in zilele de repaus saptamanal

Buna ziua,
Am o intrebare legata de munca in zilele de repaos. Daca am angajati pe care-i chem la lucru sambata si duminica de exemplu sambata 2 ore si duminica 3 ore cum se calculeaza repaosul pe care trebuie sa-l ofer lucratorilor? Trebuie sa aiba doua zile libere consecutive sau mai putin? se face un calcul in functie de orele lucrate in aceste zile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:07, 14 Iulie 2014
Conform art.137 alin.2 C.mun., in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Cu toate ca legea nu distinge modul de calcul , sunt de parere ca pentru 3 ore lucrate intr-o zi de repaus saptamanal, trebuie acordate tot 3 ore liber in alta zi din saptamana.
Pentru fiecare zi de repaus saptamanal lucrata se acorda o alta zi de repaus. In cazul dvs se vor acorda alte 2 zile libere consecutive.
CM se refera la zile de repaus nu la ore de repaus, asa incat se acorda o zi intreaga de repaus chiar daca angajatul lucreazza doar o singura ora in aceaaa zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Timpul de munca dumilor dumilor daca salariatul lucreaza o zi cu o zi si nu depaseste orele lucratoare in luna, anagajatorul mai este obligat sa-i acorde zile libere pentru zilele lucrate ... (vezi toată discuția)
Repau saptamanal dissy dissy Buna ziua La persoanele angajate cu 4ore/zi repartizare inegala care lucreaza de marti pana sambata de exemplu cum se calculeaza orele lucrate sambata? Se da ... (vezi toată discuția)