avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna ziua, recent sotul meu a fost agresat fizic de catre vecinii nostri, evenimentul a avut loc in subsolul imobilului in care locuim. La agresiune au participat toti membrii familiei (vecinii) sotul meu fiind singur, deci nu exista niciun fel de martor. Am sunat la 112, a venit un echipaj de politie, ulterior salvarea. Sotul a primit ingrijiri medicale la fata locului dupa care a fost transportat la spital unde i s-au facut mai multe investigatii. In urma investigatiilor urmeaza sa se emita certificat medico-legal. Avand in vedere ca pe parcursul anilor au mai existat conflicte verbale, injurii, amenintari, etc, unele cu plangeri la politie, altele fara, as vrea sa stiu cum este mai bine sa procedam pentru a incheia aceste conflicte pe cale legala. Multumesc
In functie de rezultatul IML, puteti formula plangere penala pentru vatamare corporala impotriva agresorilor si va declarati parte vatamata cu suma pe care o considerati dvs prejudiciu. Atasati dovezile primite din partea medicilor, certificat medical, analize, proces verbal, etc. Numai bine!
Care este termenul legal in care pot face plangere penala?
Ar trebui să nu treacă 3 luni de la data agresiunii, însă depinde și de încadrarea juridică a faptei.Dacă fapta este de loviri și alte violențe, va trebui să vă încadrați în cele trei luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)