avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparare masina fara taxa platita
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparare masina fara taxa platita

Buna ziua, doresc sa cumpar de la cineva o masina care nu are taxa de inmatriculare platita, proprietarul este de acord sa ramana in talon si sa nu radieze masina de la financiar si nici de la politie.
Doresc sa facem o procura intre mine si el si eu sa devin noul proprietar pe baza acelei procuri. Doresc sa stiu daca eu vreau sa vand mai departe masina pe baza acestei procuri pot merge eu personal la Financiar sa scot acea adeverinta fiscala in numele celui din talon (fostul proprietar) ?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:36, 14 Iulie 2014
pai ...cu acea "procura" tot nu o sa fiti proprietar de drept al bunului respectiv. de vandut o puteti vinde fara probleme , dar daca masina va circula fara vigneta(este cel mai simplu expemplu) ,si va fi oprita in trafic sau filmata de vreo camera , toate amenzile vor venii acasa la "cineva"(adica la proprietarul de drept) .
Tocmai de aceea ma voi asigura ca rovinieta sa nu expire, nu doresc sa-i fac probleme omului respectiv. Din cate am inteles daca doresc sa o vand cuiva care vrea sa o treaca pe numele lui, asta inseamna aceea adeverinta fiscala, se poate sa o scot eu in locul celui care e in talon?
Veti putea Dvs. solicita Directiei fiscale din cadrul Primariei eliberarea certificatului de atestare fiscala si a fisei de valabilitate pt autot. doar daca Dvs. ati declarat autot. pe numele Dvs. la Primarie.
Dar Dvs. in baza carui document veti declara proprietatea asupra autot.?
Din punctul meu de vedere, vanzarea cu "procura" este un lucru pe jumatate facut care in timp va aduce doar incurcaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)
Circulatie auto inscris pe numele altuia catalin6916 catalin6916 Buna seara,sunt nelamurit cu o problema:am cumparat o masina de curand(dacia solentza)si am auzit mai multe pareri.cat pot circula cu masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis: Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la ... (vezi toată discuția)