avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referat cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referat cercetare disciplinara

buna ziua

in aczul in acre o societate nu are R. Intern, nu are nici CCM , in cazul unei cercetari disciplinare temeiul acesteia, respectiv faptele care i se imputa salariatului, ce temei legal vor avea? ma refer la partea cu ,, prin fapta sa salariatul a incalcat urmatoarele dispozitii' ce dispozitii pot mentiona?
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 18:54, 11 Iulie 2014
Ce fapta a savarsit acel salariat?

Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu, printre altele, precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
absenta nemotivata, nerespectarea ordinelor conducatorilor ierarhici. in speta nu a respectat programul de munca.
art.39 C.mun.
...
Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca;
d) obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu;
e) obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate;
f) obligatia de a respecta secretul de serviciu;
g) alte obligatii prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile.

In ipoteza in care angajatorul nu are un regulament intern, salariatul poate fi sanctionat in masura in care incalca normele legale precum si cele stabilite prin contractul individual de munca, daca acea fapta intruneste elementele constitutive ale unei abateri disciplinare.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...
multumesc mult pt tot ajutorul pe care mi l-ati dat astazi.

un dupa masa frumoasa si un week end reusit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e obligat angajatu David26 David26 Am postat câteva intrebari ....ma ajuta vă rog frumos cineva...am nevoie sa stiu ce e de facut multumesc .....acum câteva zile am postat intrebarile cu ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de munca? karmenik karmenik Fac parte dintr-un program de restructurare a unitatii in care lucrez; primul criteriu al acestui program a fost \\"la cererea angajatului\\". Am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara in noul cod al muncii carmencucu196 carmencucu196 am o vinzatoare care nu concepe sa vina la servici sa nu aiba un beneficiu propriu.AM GASIT O CU BANI IN CASA DE MARCAT DOAR SA I IA CU MINE IN MAGAZIN,AM ... (vezi toată discuția)