avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

Buna ziua.Am fost propietarul unei socitati care a intrat in insolventa.Sa declarat falimentul.Lichidatorul numit vinde si ia bunuri din firma dupa bunul plac.Doresc sa stiu daca eu mai am vreo calitate daca pot sa ma opun in vreun fel in coditiile in care sunt si creditor minoritar
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:31, 12 Iulie 2014
Cum adica
...ia bunuri din firma dupa bunul plac
??
Da puteti sesiza instanta asupra unor ilegalitati comise. Da, aveti calitate procesuala pasiva alaturi de debitorul principal, firma, cu alte cuvinte reprezentati firma doar in ceea ce privesc debitele, caci de administrat o administreaza lichidatorul.
Acum 1 an a luat un autoturism mercedes pe care la dat unei rude.Nici in acest moment auto respectiv nu a fost vandut dar e folosit de ruda lui.Deasemenea a luat calculatoare imprimante etc
Da, sunt clar abuzuri, puteti sesiza atat instanta cat si parchetul, totusi ar fi bine sa aveti si dvs un sprijin de specialitate, adica un avocat, dat fiind ca dansurile ce urmeaza nu sunt o simpla hora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana gresita lilicrin lilicrin Daca cineva chema in judecata o firmasi persoana X ca administrator dar firma respectiva nu are ca administrator pe persoana X atunci ce lege incalca? Mai este ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa in recurs? ContSters40598 ContSters40598 La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Recurs-pretentii leonida leonida am fost chemata in judecata de catre electrica pentru pretentii,judecatoria a admis lipsa calitatii procesuale pasive pe care eu am invocata,sa va explic mai ... (vezi toată discuția)