fostul meu sot refuza sa mai trimita pensia alimentara fetitei noastre in varsta de 7 ani...nu este angajat cu forme legale,desi locuieste cu chirie si conduce o masina de ultima generatie mi-a spus ca in fata instantei o sa declare ca nu are un job iar de intretinut il intretine soacra el fiind acum recasatorit iar dupa 3 anise prescrie...m-am adresat politiei si mi-au spus ca nu am ce face,ca au verificat si ca nu apare ca fiind angajat si ca nu plateste pensia din rea credinta ci pentru ca nu are...fetita mea a fost operata anul trecut de o tumoare in afara tarii,cheltuielile cu tratamentul si controalele sunt destul de costisitoare...am incercat sa vb.cu el insa mi-a spus sa nu il mai deranjez niciodata si sa uit de existenta lui...nu imi permit sa angajez un detectiv sa il urmareasca si nici nu am gasit o persoana in jurul lui care sa declare ca el are un job....ce pot face in situatia asta?cui ma mai pot adresa?va multumesc!
Unui executor judecatoresc v-ati adresat ?
Exista posibilitatea sa detina bunuri mobile in proprietate ( cum ar fi masina aceea pe care o conduce) si eventual sa detina conturi bancare pe numele lui, insa acestea le puteti verifica doar prin intermediul unui executor judecatoresc.
In plus, as mai insista cu o alta plangere penala probata pe reaua credinta de care da dovada, pentru ca lipsa aparenta de venituri nu este suficienta pentru a stabili ca nu se face vinovat de savarsirea infractiunii de abandon de familie asa cum este ea reglementata de disp.art.378 al.1 lit c) c.pen.
In cadrul plangerii este necesar sa se dovedeasa faptul ca lipsa unui loc de munca nu se datoreaza ea insasi relei- credinte, respectiv faptul ca acesta a depus toate digentele necesare pentru a se angaja si a obtine venituri salariale care sa-i permita executarea obligatiei stabilite.
De asemenea, trebuie totodata verificat daca debitorul nu obtine sau nu ar putea obtine venituri din alte surse decat cele din salariu care sa-i permita achitarea obligatiei stabilite pe cale judecatoreasca.
S-au verificat aceste elemente de organele de urmarire penala?
Pentru ca simpla concluzie ca nu realizeaza venituri nu exclude in mod automat reau-credinta de care poate da dovada debitorul obligatiei.