avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua... Am fost prins intr-un club din bucuresti, beat fiind ca am furat o geanta. Partea vatamata a depus plangere, s-a restituit prejudiciul, am fost amprentat, pozat etc. Tinand cont ca am fost la prima abatere, la ce sa ma astept ?

O zi buna
Poate nu esti la prima abatere:DDaca ai mai baut si inainte si baut fiind ai mai furat ceva si ai uitat?Acum ai avut ghinionul sa fi prins;)Daca sunteti intr adevar la prima,e posibil sa scapati cu o amenda plus taxele de daune interes/ parte civila.Odata platita, nu inseamna ca prin acest fapt si achitat de raspunderea penala.Raspunderea penala opereaza atunci cand partea vatamata o cere/parte penala.
Deci eu in alta ordine de idei, ce pot sa fac in momentul de fata sa scap fara cazier?
Sa vorbiti cu partea vatamata sa nu va faca plangere penala sau sa si retraga plangerea daca deja e facuta.Mergeti la un mediator sa faceti o intelegere pe cale amiabila.
Bate fierul cat e cald sa i dai forma dorita.Si mai ai grija ca aceasta sa fie prima si ultima abatere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator
Angajati-va si un avocat neaparat. Faptul ca erati sub influenta bauturilor alcoolice nu constituie circumstante atenuante. Va puteti alege cu dosar penal foarte usor si nu va ganditi ca daca sunteti la prima abatere, o sa va alegeti doar cu o amenda sau pedeapsa cu suspendare. Incercati si medierea, dupa cum s-a spus mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
trebuie sa vorbesc cu politia sau cum sa intru in contact cu partea vatamata ?

Alte discuții în legătură

Prima abatere furt calificat DenisaBaias DenisaBaias Buna ! Recent am facut o mare prostie.Ma aflam in cluj si am plecat spre polus cu gandul de a intra in Decathlon unde m-am indreptat direct spre rafturi am ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt furt tia14 tia14 Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal adi2018 adi2018 Buna ziua! Daca am dosar penal pentru furt calificat dar nu am primit nici amenda nici nimic,s a solutionat cazul pentru ca m am impcat cu partile ... (vezi toată discuția)