avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri in timpul casatoriei

Buna seara ! Va solicit , cu mare rugaminte , un punct de vedere , legat de bunurile dobandite in timpul casatoriei de unul dintre soti , dar nu mosteniri.
Mai exact este vorba de masini , numai vreo trei , pe care le-a achizitionat ,sotul meu pentru copii lui , din prima casatorie .
Nu vreau nimic , numai sa stiu daca acestea sunt bunuri comune , atata vreme cat nu a contribuit cu nimic atat la intretinerea mea cat si la cheltuielile casei in care locuim , casa fiind a mea , mostenire dinainte de casatorie .Ba , mai mult , pana anul trecut , eu ii plateam pana si abonamentul la telefonul mobil , multe zeci de milioane , pe cativa ani ......Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: adeline2014 , utilizator 10:34, 13 Iulie 2014
orice bun cumparat in timpul casatoriei este bun comun.
Casa a fost,este si va ramane a dvs.,fiind bun dobandit inainte de casatorie. Daca nu au fost achizitionate pe numele copiilor din casatoria anterioara a sotului, masinile sunt bunuri comune,deoarece au fost cumparate in timpul mariajului cu dvs.
Se poate stabili prin dovezi concludente si contributia fiecaruia dintre soti la cheltuielile de intretinere ale casei.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
daca le-a luat direct pe numele copiilor, sunt bunurile lor.
Va multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu bunurile dobandite inainte de ce de-al ii-lea mariaj ? p1967 p1967 Buna ziua ! Sunt divortata,am un singur copil care este major.Nu am facut partajul pana la aceasta data gandindu-ne ca toate valorile materiale vor ramane la ... (vezi toată discuția)
Bunuri/datorii comune Dora2018 Dora2018 Buna ziua. Am un apartament cumparat prin \"Prima Casa\" inainte de casatorie. Sotul e in Biroul de Credit cu datorii neachitate la banci, de dinainte sa ne ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietar elena_smen elena_smen am apartament pe numele meu,si doresc sa ma casatoresc,respectivul are si el un apartament pe numele lui.in cazul in care as divorta,se imparte ceva din cele 2 ... (vezi toată discuția)