avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accidentat de o masina cu numere straine
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accidentat de o masina cu numere straine

Saptamana trecuta am intrat in coliziune cu o masina avand numere de Italia care nu mi-a acordat prioritate, nerespectand indicatorul stop de pe sensul sau de mers. In urma accidentului am completat un formular de constatare amiabila cu cel vinovat,mi-a facut o copie dupa cartea lui verde, iar vinovatul a sunat in Italia la asiguratorul sau pentru a anunta accidentul de unde i s-a dat un numar de referinta.
Am sunat la omologul acelei firme de asigurari in Romania sa anunt accidentul.
In acea zi am chemat o platforma si am dus masina la un service cunoscut din oras.
Vinovatul mi-a spus apoi ca vrea sa plateasca din mana paguba la asiguratorul de la el din tara pentru a nu i se mari suma de plata la RCA, si ma ameninta ca daca nu mut masina la un service ieftin unde reparatia sa coste cat mai putin nu va mai colabora cu mine in elucidarea cazului la asigurator, iar in acest caz va fi aproape imposibil sa-mi mai recuperez paguba doar cu acel formular de constatare amiabila.

Ce pot face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
eugen_2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consultanta Juridica , Avocat 15:13, 14 August 2014
In cazul in care ati completat corect constatarea pe calea amiabila, unde printre altele cel vinovat isi recunoaste vinovatia, cu acel document si cu devizul de la service apelati la BAAR ( [ link extern ] )
Pai si cum isi poate recunoaste cel care m-a lovit vina in formularul de constatare, ca nu e nici o rubrica pentru asta? In acel formular sunt prezentare datele noastre personale si schema accidentului din care reiese ca el venea de pe o strada fara prioritate si cam atat.
Am apelat deja la omologul asiguratorului strain in Romania, care e deja membru a grupului BAAR, si care mi-a spus ca o sa fiu sunat pentru constatare.

Faptul ca cel care m-a lovit a sunat la asiguratorul sau si l-a instiintat ca a produs un accident din vina sa nu este si asta o proba ?
La sectiunea "Observatii" se putea trece de catre cel vinovat ca isi recunoaste vinovatia... Dar daca a sunat si vinovatul si a declarat ca el se face vinovat , inseamna ca nu doreste sa ascunda vinovatia...
Dacă din ceea ce ați bifat in Constatin amiabil rezulta ca auto înmatriculat in Italia se face vinovat de producerea accidentului, iar șoferul vinovat a semnat Constatin amiabil, acest lucru reprezintă o recunoaștere a vinovatiei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare amiabila eronata liliananita liliananita buna seara am fost tamponata de o masina ce iesea din parcare in marsalier in timp ce eu ma deplasam regulamentar. am fost lovita lateral fata si aruncata pe ... (vezi toată discuția)
Formularul de constatare amiabila tine loc de autorizatie de reparatie? Anonim_00 Anonim_00 Buna seara, Sunt in urmatoarea situatie: am lovit usor alta masina, deci sunt soferul vinovat. Am completat amandoi formularul de constatare amiabila .Domnul ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna- accident cu 3 autovehicule nec_cristina nec_cristina buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina ... (vezi toată discuția)