Daca ma despart in fatpt de sotie, si doresc sa mi se incredinteze copilul pana la hotararea de divort, cum trebuie sa procedez?
Mentionez ca in prezent ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
In prezent copilul se afla la mine, iar sotia m-a amenintat cu protectia copilului.
Nu vi se incredinteaza copilul, ci veti obtine cel mult ca locuinta copilului sa fie la dvs provizoriu pe perioada divortului, pana ce instanta va stabili unde va locui copilul dupa divort.
Acum, ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.
cereti deci pe calea ordonantei presedintiale ca locuinta copilului sa fie la dvs.
Introduceti cererea de divort, cereti ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, ca locuinta copilului sa fie la dvs , ca mama sa plateasca pensie.
Cum de e copilul la dvs si nu la mama ?
Multumesc pentru raspuns.
Copilul l-am oprit eu, pentru ca in momentul in care am rugat-o sa-mi acorde dreptul de a lua copilul de 2 ori pe luna (sambata si duminica), mi-a spus ca nu o sa-mi vad copilul niciodata.
Mai mult, eu sunt cel care este in concediu de crestere copil, iar sotia lucreaza, asa ca nu are cum sa aiba grija de copil.
Divort
almawap
sunt casatorit de un an si jumatate din care a rezultat o fetita.
La 7 luni cand avea fetita, sotia s-a gandit ca trebuie neaparat sa plece in strainatate ... (vezi toată discuția)