avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata-cum se procedeaza?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata-cum se procedeaza?

Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un proces, pe care l-am pierdut din cele cinci solicitari, pentru 3 solicitari actiunea a fost respinsa, ramanand doar 2 in picioare, deci a fost admisa actiunea lui in parte, sunt obligat sa fac cele 2 actiuni admise si sa platesc parte din cheltuieli de judecata in suma de 1500lei.
Intrebarea este din momentul in care primesc comunicarea acasa, dupa ce trec cele 15 zile in care se poate face recurs, in cat timp trebuie sa execut lucrarile pentru cele doua actiuni admise si care ar fi posibilitatea ca suma de bani hotarata de instanta spre a fi platita, sa fie facuta in 3-6 luni, sau trebuie facuta vreo cerere in sensul asta in perioada celor 15 zile de recurs?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:45, 14 Iulie 2014
Va puteti intelege cu partea care a castigat procesul sa-i platiti esalonat respectiva suma si sa nu introduca o cerere de executare silita. Alta modalitate nu exista, ori achitati de buna voie ori veti fi executat silit.
DACA va intelegeti cu partea adversa puteti esalona cheltuielile de judecata,daca cealalta parte nu este de acord tb sa platiti sau riscati sa fiti executat silit.
Din momentul ramanerii definitive a sentintei - daca nu aveti dat prin hotarare un termen pentru plata - incepe obligatia dvs de a executa ceea ce a dispus instanta.

Este recomandabil sa va executati de buna voie obligatiile, pt ca - daca partea care a castigat - merge la executor sa puna in executare sentinta veti avea de achitat costuri suplimentare legate de plata onorariului de executor si a taxelor aferente executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ada2011 ada2011 Buna ziua, am avut un proces pe care l-a castigat partea adversa, inclusiv recursul. trebuie sa platesc 10000 ron. nu am primit acasa comunicarea de la recurs. ... (vezi toată discuția)
Restituirea cheltuielilor de executare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ca urmare a castigarii hotararii din fond, am pus in executare dreptul castigat. Ulterior in recurs hotararea a fost casata. Am restituit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ! PavelIonut PavelIonut Buna seara ! Am castigat prin sentinta definitiva un proces civil avand ca obiect un litigiu imobiliar(un teren).Partea adversa,a fost obligata sa imi ... (vezi toată discuția)