avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt unica mostenitoare trebuie sa dovedesc cu acte ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt unica mostenitoare trebuie sa dovedesc cu acte ca sunt npoata dupa sora a matusii mele. ce acte trebuie sa aduc

Va rog sa imi raspundeti cum trebuie sa dovedesc ca sunt nepoata dupa sora a matusii mele. Ar trebui un certificat de deces al bunicii mele? Eu sunt unica mostenitoare si am inteles ca nici nu imi trebuie testamentul olograf pe care matusa, pe care o ingrijesc, mi l-a lasat. Ea nu are copii nici alte rude de gradul I.
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 20:11, 14 Iulie 2014
Poate sa va lase testament autentic, daca nu are mostenitori rezervatari, adica copii, parinti sau sot.
Gradul de rudenie se demonstreaza cu acte de stare civila. Trebuie sa aduceti certificatul de nastere al matusii, al mamei dvs, certificatul de casatorie al bunicilor, certificatul dvs de nastere, certificatul de casatorie al mamei dvs si eventual certificatul dvs de casatorie, daca sunteti casatorita.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
ContSters250994, utilizator
depinde

daca dvs aveti deja o varsta iar matusa dvs are vreo suta de ani ...cred ca-i destul de greu sa gasiti actele de stare civila ale parintilor matusii care v-a lasat testament si pe care o ingrijiti.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament Gio G Gio G Mama mea naturala a decedat, am fost data spre infiere inainte de casatoria acesteia , sotul i-a decedat acum 3 ani si nu mai are niciun urmas de gradul I. Am ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu demonstrare filiatie? Bogdanra Bogdanra Buna ziua strabunicii mei au avut doua fiice. Una din ele mi-a fost mie bunica din partea tatei. A doua fiica a avut o alta fiica care nu a mai avut niciun ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces matusa gmih gmih Buna ziua! Ce documente doveditoare ar trebui sa prezint la Serviciul de stare civila pentru a obtine un duplicat al certificatului de deces al matusii ... (vezi toată discuția)