avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna ziua.
O persoana lucreaza 12/24 iar contractul de munca este pe 4 ore.Salariul este de 450 lei.La cate zile de concediu are dreptul si cum se calculeaza plata?La salariul din contractul de munca sau la cel minim pe economie?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 12:56, 14 Iulie 2014
Scopul acestui Forum este postarea unor raspunsuri in conformitate cu prevederile legale si, in limita posibilitatilor, sa aratam atat nerespectarea legii , dar si respectarea lor in situatiile expuse in Forum.

Faptul ca unii angajatori incalca legislatia, asta nu inseamna ca este si legal un timp de munca de 12 ore/zi pentru o persoana care are c.i.m. cu timp partial incheiat.
Sesizarea ITM-ului/Inspectiei Muncii ar elucida o astfel de incalcare a legii.
Repet,eu doar am pus o intrebare in numele cuiva care m-a rugat sa fac asta.Ce fac oamenii la firmele unde sunt angajati nu este problema mea.
Oricum am invatat multe de pe acest forum.Si inca mai invat.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul plata zile concediu BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Firma la care am lucrat trebuie sa imi plateasca 21 zile de concediu. Salariul meu \\"in mana\\" a fost de 3000 lei si 19 bonuri de masa. din ... (vezi toată discuția)
Plata salariu pe perioada concediulul de odihna ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, Indemnizatia de concediu se calculeaza in functie de 3 luni anterioare, daca intr-una din luni am avut zile de concediu de odihna automat imi ... (vezi toată discuția)
Rugaminte calcul salariu. laura59 laura59 Avand in vedere art. 150 din Codul muncii, alin.1 si 2, va rugam sa ne spuneti cum se calculeaza drepturile salariale ale unui angajat care a fost in concediu ... (vezi toată discuția)