avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt intr-o societate comerciala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt intr-o societate comerciala

Buna ziua,

Prietena mea lucreaza intr-o societate de prestari servicii, iar in urma cu 2 saptamani aceasta societate a trimis-o pentru o scurta colaborare (consilier clienti la raionul X) intr-o societate comerciala foarte cunoscuta. A facut protectia muncii de 8 ore, dupa care a mers la raion. Dupa o saptamana de la protectia muncii, prietena mea impreuna cu alti doi consilieri au ajuns la accesul personal, ca sa ceara un vestiar/cuseta pentru a-si depozita toate bunurile materiale. Atunci, agentul de paza (prin acordul unui coordonator) nu le-au oferit niciun vestiar/cuseta si le-au spus celor trei consilieri sa mearga cu bunurile materiale la raft (cu acordul supervizerului, dar si prin incalcarea regulamentului intern). Dupa nici 3 ore geanta prietenei mele a fost furata, am ajuns urgent la societatea comerciala si am contactat un echipaj de politie. S-a deschis un proces verbal pentru furt calificat si atunci voiam sa mergem la sectie sa facem si reclamatie impotriva societatii comerciale pentru ca sunt responsabili de furtul gentii prietenei mele. Atunci, supervizerul (care este angajat la societatea de prestari servicii) a vrut sa incheiam pe cale amiabila (verbala) acest caz neplacut. I-a oferit prietenei mele despagubirile (adica un telefon care apartine societatii de prestari servicii si care au fost de acord (tot verbal) ). Atunci, am vorbit cu agentul de politie ca s-a rezolvat pe cale amiabila si ca trebuie sa rezolvam procesul verbal, iar in proces politistul a scris ca s-a gasit geanta la raft. Dupa 2 saptamani o suna pe prietena mea o angajata de la societatea de prestari servicii (inca mai lucreaza acolo) sa-i dea telefonul inapoi. Categoric am refuzat!
Vreau sa mentionez ca prietena mea NU a fost client, ci a fost colaborator, s-a facut o protectie a muncii si a trebuit sa respecte regulamentul intern; deci NU avea voie cu bunurile materiale la ea, dar societatea cat si supervizerul le-au dat voie.

V-am povestit ce s-a intamplat, iar intrebarea mea este : Mai pot redeschide cazul pentru furtul calificat din incinta societatii comerciale? Am dovezile, mai exact: declaratiile martorilor, procesul verbal (in care s-a constatat furtul), filmarile din magazin, as incerca sa iau legatura cu vodafone pentru a obtine apelurile intre noi si supervizer pentru a demonstra ca a fost de acord sa cadem la o intelegere amiabila.

A doua intrebare este : Daca incidentul s-a produs acum 2-3 saptamani in cat timp mai pot face demersurile legale pentru redeschiderea cazului (asta in cazul ca mai pot redeschide cazul).

Va rog sa nu evitati acest mail si sa ma ajutati cu un raspuns.

Cu stima,
Catalin Mihai
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
catalinmihai123, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!

Cu tot respectul va urez o zi minunata!

Cu stima,
Catalin Mihai
Eu nu as fi atât de convinsă ca plângerea ar mai putea fi admisă, câtâ vreme agentul de politie a consemnat în procesul verbal faptul că geanta a fost găsită.
Să auzim însă si alte opinii.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere civila delictuala Florina RAMBA Florina RAMBA Buna ziua, In speta - Un consumator, de buna credinta, isi depoziteaza la intrarea intr-un supermarket geanta de serviciu la cuseta prevazuta cu cheie. ... (vezi toată discuția)
Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)
Santaj OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)