Va rog sa ma ajutati cu sfat/informatii privind urmatorul caz:
-sunt titularul unui credit ipotecar a carei singura garantie este chiar garsoniera ce face obiectul creditului; creditul a fost incheiat in 2007, si nu exista co-garanti.
-in prezent creditul este cu plata la zi, insa deoarece sunt somer ne-indemnizabil si nu am alte surse de venit, nu mai pot continua platile.
-am cerut informatii de la banca privind o eventuala reesalonare insa datorita faptului ca sunt somer ne-indemnizabil (certificat de ANOFM), re-esalonarea este respinsa de banca.
Nu exista potentiali co-giranti pentru a fi inclusi in contract.
Date fiind aceste conditii, dar mai ales situatia mea actuala, doresc predarea catre banca a garantiei ipotecare si incheierea creditului. Se poate face acest lucru pe cale amiabila? Care ar fi procedura?
"caz in care dvs ramaneti cu diferenta de platit" - acest lucru se stabileste prin instanta individual pe caz? sau exista o lege-cadru? (Va rog Nu pomeniti de contract, pentru ca in contracte se pot introduce multe clauze ce pot fi abuzive/(ne-legale) si deci atacate si desfiintate.)
Garant ipotecar
razvan-andreea
Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are ... (vezi toată discuția)
Restante banca
CARMENUTZA67
Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)