avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... predare garantie credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

predare garantie credit ipotecar

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu sfat/informatii privind urmatorul caz:

-sunt titularul unui credit ipotecar a carei singura garantie este chiar garsoniera ce face obiectul creditului; creditul a fost incheiat in 2007, si nu exista co-garanti.
-in prezent creditul este cu plata la zi, insa deoarece sunt somer ne-indemnizabil si nu am alte surse de venit, nu mai pot continua platile.
-am cerut informatii de la banca privind o eventuala reesalonare insa datorita faptului ca sunt somer ne-indemnizabil (certificat de ANOFM), re-esalonarea este respinsa de banca.
Nu exista potentiali co-giranti pentru a fi inclusi in contract.

Date fiind aceste conditii, dar mai ales situatia mea actuala, doresc predarea catre banca a garantiei ipotecare si incheierea creditului. Se poate face acest lucru pe cale amiabila? Care ar fi procedura?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ion71 , utilizator 14:26, 16 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Am o nelamurire:

"caz in care dvs ramaneti cu diferenta de platit" - acest lucru se stabileste prin instanta individual pe caz? sau exista o lege-cadru? (Va rog Nu pomeniti de contract, pentru ca in contracte se pot introduce multe clauze ce pot fi abuzive/(ne-legale) si deci atacate si desfiintate.)

Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Va inteleg pozitia.
Multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar razvan-andreea razvan-andreea Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are ... (vezi toată discuția)
Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)
Executarea administratorului de catre banca cosmincluj cosmincluj am un S.R.L. pe care am 2 credite de la o banca unul cu garantie ipotecara si celalalt fara garantie acum am restanta la ambele credite,banca mi-a propus o ... (vezi toată discuția)