avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in strainatate

buna ziua,
am 16 ani si trebuie sa plec singura in 10 zile in UK. Din cate am inteles, am nevoie de procuri si de un insotitor de bord. Din UK, trebuie sa plec in Croatia, iar de acolo in Bosnia si Serbia, apoi in Romania. De ce acte mai am nevoie pentru a nu fi oprita in fiecare aeroport daca sunt insotita de un adult, fara grad de rudenie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:55, 15 Iulie 2014
O declaratie acord din partea parintilor in care sa fie scrise datele persoanei care o sa va insoteasca (numele, seria si nr. de pasaport) si ruta pe care veti calatori. N-ar fi rau sa o cereti si tradusa in engleza.
Nu este necesara la imbarcare daca platesc serviciul de insotire insa oricum trebuie sa precizeze cui va incredinteaza insotitorul dupa aterizare si banuiesc ca e vorba de aceeasi persoana cu care veti pleca mai departe.

Altfel, minora fiind, riscati sa va fie intrerupta calatoria si sa fiti predata autoritatilor romane din acele state (consulatului). Si persoana insotitoare ar putea avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie de unul singur a unui minor de 17 ani 12stefy 12stefy Am 17 ani si am nevoie sa plec din tara spre Anglia intr-o saptamana. Stiu ca pana la 18 ani nu pot calatori singur, asa ca am aranjat sa fiu insotit de un ... (vezi toată discuția)
Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate Dani gbr Dani gbr Buna ziua! As vrea sa stou daca se poate ca eu (16 ani) sa plec singura cu avionul din Anglia pentru ca termin mai repede scoala decat sora mea. De fiecare ... (vezi toată discuția)